Ni tips til fluefiske på fjellet
Publisert 27.08.2019 14:34
Oppdatert 17.06.2020 11:16
Ni tips til fluefiske på fjellet
Sigve Urne i sitt rette element. Foto: Sarah Synnevåg.
Her får du Sarah Synnevåg og Sigve Urnes beste fisketips til fluefiske på fjellet!

​​​​​​​​1. Ikke la verken nymfer eller streamere ligge igjen hjemme! Om du kun fisker med tørrflue kan du fort gå hjem uten veldig mye fisk. Spesielt stor fisk.

2. Store fluer har vi hatt stor suksess med på vidda! Stankelben, mus, store vårfluer og overdimensjonerte døgnfluer på tørrfluefronten. Store wollybuggers og zonkere på streamerfronten. 

3. Vi bruker ofte en opphengsflue på streamerfiske. Marflo som oppheng har funket godt for oss.

4. Varier inntrekkslengde og hastighet. Husk hva som virket, ofte kan annen fisk være i samme modus.

5. Prøv å hele tiden tenk at det er en fisk som ser på fluen din! Det gjør at vi fokuserer mer, og hele tiden prøver å trigge et "take"! 

6. Vaker det? Sjekk hva som klekker, og hva fisken spiser. Det kan også være lurt å følge med på hvordan fisken tar fluene. Er det vårfluer i stor fart over vannet som trigger? Prøv å etterligne det som ser ut til å trigge fisken.

7. På varme solskinnsdager bruker vi dagene på å slappe av for å være klar til å fiske grytidlig på morgenen og sent på kvelden. I solsteken er fisken ofte lite bitevillig.

8. Vi ønsker å komme tilbake til vannene våre år etter år, og oppleve like godt fiske. Derfor slipper vi tilbake storfisken. Den innehar gode gener, og gjør en viktig kultiveringsjobb i vannet. Fisk med mothakeløse kroker dersom du har planer om å slippe fisken. Vi synes at mindre fisk på 300g - 700g er den absolutt beste matfisken.

9. Reservestang er lurt å ha med! Flueliner i forskjellige synkegrader kan også være avgjørende for godt fiske!

Skitt fiske!
@Sigveurne & @Sarahkristinesy


DSC06557.jpg

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.