Tok kjempelaks på villakscamp
Christian A. Kiøsterud
Publisert 12.07.2018 11:00
Oppdatert 12.07.2018 12:45
Tok kjempelaks på villakscamp
Foto: Steinar Holen/Målselv JFF
Marie fikk en imponerende storlaks på hele 17 kg på Camp Villaks i Målselv, og i tillegg ble det tatt flere fisk helt opp til 10 kg.

​Marie Nystad(18) er med på sitt andre år med Camp Villaks. Sist ble det ingen fisk, men det skulle endre seg i år. Første laks drar hun en time etter at fisket startet. Hennes første laks noen sinne. Vekta viser 1,5 kg. Gleden over å endelig lande en laks er stor. 
Neste morgen er fiske i gang igjen og snart biter det på flua til Marie. Laksen sitter. Det blir en tøff kamp de neste 25 minuttene, før laksen håves av veileder Terje Solstad. En kjempelaks på 17 kg. Det er ikke lett å si hva som er størst, Maries smil eller laksen.

Laksefiskefamilie av rang

Marie er ikke alene på campen. Broren Ådne(16) og søsteren Kristin (15) er også med. Det er andre gang Ådne er med. Forrige gang mistet han en laks på 12-13 kg. Surt, men sånn er laksefiske. I år lander også han laks. 2,7 kg. Også Kristin, som er med for første gang, lander sin første laks på 2,5 kg. Det er tre stolte barn som møter en minst like stolt pappa når campen avsluttes. Alle har fått laks og pappa har fått en ny rekord i familien som kan bli vanskelig å tangere. 

Mange fisk ble tatt

Det ble håvet inn flere laks på Camp Villaks i Målselv. Ved siden av flere smålaks kunne Eirik Løvli håve inn en laks på 9,6 kg. Årets camp er åpenbart en stor suksess på alle måter og det blir ekstra bra når det fanges fisk og enda bedre når man kan dra i land en laks på over 17 kg. Totalt ble det håvet 9 laks i løpet av campen.

Flinke arrangører

Camp Villaks Målselv arrangeres av Målselv Jeger- og Fiskeforening sammen med Målselvfossen Elveierlag. Alle har stilt opp på dugnad og gjort en fantastisk innsats for de 22 deltagerne som har kommet til Målselv fra hele landet. Instruktørene ved Camp Villaks har veiledet ungdommene gjennom utstyret, fiskeplasser, vannføring, kasteteknikk, knuter, forvaltning og fluebinding. Da er det gøy å se at ungdommen tar til seg kunnskapen og lykkes. Det er dette som er målet ved campen: å gi ungdom nok kunnskap til å lykkes i lakseelven. 

Flere bilder fra campen.
(Alle foto: Steinar Holen/Målselv JFF)

Målselv 5.JPG
 

 Målselv 2.JPG

Målselv 1.JPG 

Målselv 4.JPG Målselv 3.JPG

 

Les mer om Camp Villaks
 

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Gjensidige2019
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.