Tomat-feta-pasta
Anine Gutubakken Byles
Publisert 17.02.2021 11:55
Oppdatert 18.02.2021 11:25
Tomat-feta-pasta
Foto: Anine Gutubakken Byles
Folk fra hele verden lager tomat-feta-pasta, og både filmer og oppskrifter florerer på sosiale medier som Instagram og TikTok. Pastatrenden er ikke bare nydelig på smak med deilig elgkjøttdeig, den er også enkel å lage både hjemme og på tur.

​Dette er en pastarett med få ingredienser og mye smak som også går under navnet, «Baked Feta Pasta». Fetaost, tomater, olivenolje og urter kan fint kombineres med det kjøttet du har tilgjengelig. Retten kan også ovnsbakes før du blander inn kokt pasta. Om du ønsker å ta det med på tur så kan du steke kjøttdeigen og koke pastaen på forhånd ​

Oppskrift Tomat-feta-pasta 

Ingredienser 
4 personer: 

200 gr pasta 
150 gr sopp 
400 gr kjøttdeig av elg 
400 gr cherrytomater 
1 fedd hvitløk 
3 ss olivenolje 
200 gr fetaost (blokk) 
1 ts salt 
1 ts pepper 
2 ts tørket timian 
0.5 ts chiliflak 
1 neve frisk basilikum 

Slik gjør du: 

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken, sil av vannet og sett til side.
  2. Finhakk soppen. Varm opp en stekepanne med smør og stek soppen og elgkjøttdeigen til den er gjennomstekt og gyllen. Krydre med litt salt og peper underveis.
  3. Ha cherrytomatene i en stekepanne. Knus hvitløken og ha det over cherrytomatene sammen med olivenoljen. La dette putre på middels varme til tomatene begynner å sprekke opp.
  4. Ha fetaosten i midten av tomatene. Krydre med salt, pepper, timian og chiliflak. Ha på basilikumbladene. La det putre til fetaosten og cherrytomatene er mykeKnus fetaosten og cherrytomatene og rør det sammen. Ha i pastaen og kjøttdeigen, og bland alt godt sammen. Server med en gang, gjerne med litt revet parmesan på topp. 

Pastatrend-2.jpg

pastatrend-3.jpg


Til alle oppskrifter​

Del dine middager med #njffmat på Instagram. ​​​​


- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.