Torskefredningen trer i kraft 15. juni
Publisert 12.06.2019 12:38
Oppdatert 12.06.2019 13:12
Torskefredningen trer i kraft 15. juni
Torskebestandene i Oslofjorden og Skagerrakkysten er på et historisk lavmål. Nå iverksettes et forbud mot å fiske torsk fra svenskegrensen til grensen mellom Telemark og Aust-Agder.

​​​​​​​​​​Torskefiske blir forbudt hele året

Nå må alle trå til dersom vi skal klare å redde torsken i Oslofjorden. Bestanden må få en sjanse til å bygge seg opp igjen. Innenfor en grense trukket fra svenskegrensen til grensen mellom Telemark og Aust-Agder er det fra 15. juni 2019 totalt forbudt å fiske torsk hele året.

– Også vi som driver fiske med stang og håndsnøre skal være med og ta ansvar når det er dårlig stelt med torskebestanden i Oslofjorden og Skagerrak. Vi fisker på et overskudd som naturen produserer. Når dette overskuddet ikke finnes, da er det naturlig at vi avslutter fiske etter torsk. Vi oppfordrer alle sportsfiskere om å overholde fiskeforbudet, det tjener både torsken og fiskerne på, sier Espen Farstad, informasjonssjef i NJFF.

De nye forskriftene finner du hos Fiskeridirektoratet.

Hvorfor er det lite torsk?

Årsaken til den lave torskebestanden er sammensatt. -Klima må ta sin del av ansvaret, torsken er i realiteten en klimaflyktning, og det er den faktoren vi har minst innvirkning på, sier Øyvind Fjeldseth, fiskekonsulent i NJFF. Predatorer som sel og skarv nevnes også ofte. Beskatning fra menneskers fangst, enten det er fritidsfiskere eller yrkesfiskere, må også tas i betraktning, og vi må alle bidra med vårt i dugnaden for å redde torsken, avslutter han. 

Forbudet gjelder hele året, for både yrkesfiskere og fritidsfiskere.​​

Kart over området som er fredet!​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.