Utvider lisensjakta i ulvesonen
Publisert 14.02.2017 14:00
Oppdatert 14.02.2017 14:16
Utvider lisensjakta i ulvesonen
Foto: iStock/ Andy Astbury.
Klima- og miljødepartementet utvider årets lisensjakt for ulv innafor ulvesonen fram til 31. mars. Dette er i tråd med NJFFs svar i den raske høringa etter Stortingets "marsjordre" til klima- og miljøminister Helgesen.

- Vi tar nå høyde for at det kan komme ny kunnskap om skadepotensial og ulvens atferd, blant anna gjennom radiomerkinga av ulv i år. Vi ser derfor behov for å utvide fellingsperioden for ulv innafor ulvesonen, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen ifølge Regjeringen.no.

Klima- og miljødepartementet har gjennomført alminnelig høring samt et høringsmøte rundt forslaget om å endre rovviltforskriften, slik at lisensfellingsperioden innafor ulvesonen utvides til 31. mars i 2017. Forlengelsen gjelder bare inneværende lisensfellingsperiode, og gjeldende lovverk står for øvrig fast.

Delte meninger​​

Departementet har mottatt en rekke høringsinnspill, blant anna fra NJFF​. Innspillene fra både organisasjoner og privatpersoner viser ulike synspunkter på både de praktiske og dyreetiske hensynene.

De som er imot utvidelse, viser blant anna til dyreetiske hensyn, samt at felling av en lederhann i et revir kan medføre at den gjenværende ledertispa ikke vil kunne forsørge eventuelle valper som blir født denne våren.

Fastholder "etiske betenkeligheter"​​

Utmarks- og næringsorganisasjonene viser derimot til at lisensfellingsperioden bør utvides til 31. mars på bakgrunn av andre samfunnshensyn. Klima- og miljødepartementet unnlater å nevne i sin sak at NJFF argumenterer med at hvis målet er å ta ut hele revir, må man om nødvendig sette inn fellingsmannskap fra Statens naturoppsyn for å løse oppdraget.

Departementet mener det i høringsrunden ikke har kommet fram nye moment av betydning. Det er lagt avgjørende vekt på hensynet til ny kunnskap, "selv om det er etiske betenkeligheter med utvidelsen", som det heter på regjeringens nettsider.

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.