Unntak ved utvidet båndtvang
Publisert 12.09.2017 13:29
Oppdatert 12.09.2017 19:08
Unntak ved utvidet båndtvang
Selv om kommunen din har innført utvidet båndtvang, har du rett til å slippe hunden under jakt, jakthundtrening eller jakthundprøve, så lenge du har grunneiers tillatelse.
​​​​​​En hund som nyttes som jakthund eller er under jakthundtrening eller prøve for dette, kan slippes på en aktsom måte slik det er naturlig ut fra bruksformålet, når dette ikke er i strid med viltloven, naturmangfoldloven eller regler om båndtvang. 

Det samme gjelder for trening og prøving av ettersøkshunder.
Grunneiers tillatelse kreves, og jaktkort eller tilsvarende er ​som å betrakte som grunneiers tillatelse. ​​


I perioden utenom den alminnelige båndtvangen, i tiden fra og med 21. august til og med​ 31. mars, kan kommunene med hjemmel i hundeloven § 6 annet ledd fastsette utvidet båndtvang under visse kriterier.
 

Unntak fra utvidet bånd​​tvang​​

Hundelovens § 9 ​første ledd gjør enkelte generelle unntak fra kommunale båndtvangregler. Dette gjelder for eksempel for ​​hund når den brukes for jakt, jakthundtrening og jaktprøver mellom 20. august og 1. april. 

Se § 9 f) Unntak fra sikringsreglene​.​​​

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.