Vellykket hjortejakt for rullestolbrukere
Publisert 26.11.2018 09:26
Oppdatert 26.11.2018 09:36
Vellykket hjortejakt for rullestolbrukere
Foto: Leif Arild Fjellheim
Norges Jeger- og Fiskerforbund og Karmøy JFNF er med på et prosjekt som kalles «Jakt for alle» hvor målsettingen er å få med rullestolbrukere og funksjonshemmede på jakt og fiske.

​​​I helgen har det vært post- og bøjakt på Haugalandet for fire rullestolbrukere. Initiativtaker Leif Arild Fjellheim ønsker å vise at rullestolbrukere og funksjonshemmede kan komme seg ut på jakt.

Guro Konstanse Frønsdal har sittet 19 år i rullestol og har drømt om å dra på jakt lenge. – Jeg skulle ønske det hadde skjedd før, men nå er jeg bare takknemlig for å få oppleve det, sier hun til NRK Rogaland.

Jakt for alle

I Sverige og USA er det blitt lagt til rette for rullestolbrukere som ønsker å jakte. Dette har vært et manglende tilbud i Norge – helt til nå. På Vestlandet blir 60 prosent av all hjort felt ved såkalt bøjakt, og det er noe som rullestolbrukere fint kan være med på. Dette er poster av små kamuflasjetelt som blir satt opp på et jorde. Der sitter man tålmodig og venter på at hjorten kanskje kommer til jordet for å beite på kvelden.

Guro syntes jakten var utrolig spennende. Etter å ha ventet i mange timer felte Guro hjorten. Dette gjorde hun alene, midt på natten. 

Imponert over jegerne i rullestol

– Vi gleder oss stort over dette prosjektet. Vår visjon er jo jakt og fiske for alle, sier informasjonssjef i NJFF Espen Farstad.​​  – Vi har fått til organiserte fisketurer for rullestolbrukere. Jakt har vært litt mer utfordrende, blant annet fordi motoriserte kjøretøy er forbudt i jaktområder. Men på Vestlandet er det gode muligheter for bøjakt, så det er flott, sier Farstad til NRK.

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Jakthundboka
NJFF livsforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.