Vellykket intro-isfiske i Beiarn
Henning Ottarsrud
Publisert 07.05.2018 13:10
Oppdatert 07.05.2018 14:58
Vellykket intro-isfiske i Beiarn
Under introfiske i Beiarn ble det tatt ørret helt opp mot halvkiloen, til tross for ruskevær. Her ser vi Leon Antonsen med sin fangst! Foto: Stein Ove Johannessen.
Introfiske er godt i gang. Den første helgen i mai inviterte Beiarn JFF på introfisketur til Steinheivatnet. Og ørreten lot seg lure, til tross for kraftig vind.

​​Introfiske er primært sommerfisketurer som foregår over hele landet. Alle kan delta og alle får veiledning av våre ildsjeler i lokalforeninger og fylkeslag.

I Beiarn i Nordland lå fortsatt isen tykk; 120 cm på Steinheivatnet som ligger 600 moh. Derfor var det pilkestikker, ski og truger som måtte tas i bruk når ørreten skulle tas.

- Vi rigga en lavvo som alle kunne krype inn i, før vi gikk ut på isen. Vi tok der en gjennomgang av vannet, de beste fiskeplassene og hvordan man får ørret på isen. 12 deltagere heiv seg deretter utpå med kroker agnet med maggot. Og fisk ble det – største på halvkiloen, sier Stein Ove Johannessen i Beiarn Jeger- og Fiskerforeningen. Han er svært fornøyd og benytter anledningen til å reklamere for neste introfiskearrangement i august.

- Da skal vi dra ut på fjordtorskfiske. Snittstørrelsen ligger på 4 – 5 kilo og vi pleier å få en god del. Etter fisketuren samles vi og lager fiskekaker av fangsten. Det er så godt at jeg nesten får vann i munnen mens vi prater om det, gliser Johannessen.

Introfiske retter seg både mot nye fiskere og fiskere som har lyst til å lære nye metoder eller bli med på nye og annerledes fiskeopplevelser. Hensikten er at du skal få erfaring, slik at du kan dra på tilsvarende fisketurer på egenhånd. 

Alle kan delta på introfisketurene.  

Bli med!

Les mer om introfiske og finn fisketurer du vil bli med på her! 

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Gjensidige2019
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.