Ulvejegere hetses
EF
Publisert 04.01.2018 07:52
Oppdatert 04.01.2018 15:05
Ulvejegere hetses
1. januar startet jakten på de to familiegrupper med ulv med delvis tilhold innenfor ulvesonen. Dessverre er det noen som benytter denne anledningen til å bedrive hets og sjikane mot jegerne.

​​Etter tre dagers jakt er det felt 7 ulver i Hedmark. Tre er felt i Jullusareviret, og fire i Osdalsreviret. Det er gitt fellingstillatelse på inntil 16 dyr i de to revirene. Det har vært mye løssnø, noe som har gjort jakta vanskelig og tung. Ofte foregår den i veiløst terreng. På tross av det har man altså felt dyr i begge flokkene.

Uakseptabel sjikane av jegerne 
Flere av jegerne har vært utsatt for utidige trusler og sjikane på nettet. Jaktleder Arne Sveen er en av dem som har vært utsatt for såkalt netttrolling og direkte trusler. «Arne Sveen skal også dø. Feige jævel», står det blant annet å lese i en Facebook-melding han har mottatt. Sveen leder jaktlaget som jakter på Julussaflokken.
- Det er helt utrolig at man skal bli drapstruet når man utfører en jobb som er bestilt av Stortinget, sier Sveen, som også er leder i Åmot Jakt- og Fiskeforening. Han har sett seg nødt til å anmelde forholdene til politiet.  

Liknende ubehageligheter har Sindre Undseth i Ytre Rendal Jakt- og Fiskeforening opplevd.
- Jeg stilte opp i Dagsrevyen den 31. desember, og etter sendingen fikk jeg umiddelbart en telefon på min hustelefon av en person som sa «Du skal være klar over at du har folk med gevær bak deg».


NJFF reagerer sterkt på hetsen
- Det er nesten utrolig, og selvsagt helt uakseptabelt at jegerne som er satt til å utføre en forvaltningsoppgave skal utsettes for denne type hets, uttaler Espen Farstad, informasjonssjef i NJFF.
- Stortingsflertallet har på ordinær måte vedtatt et bestandsmål for ulv, og ut fra dagens offisielle bestandsmål er det så vedtatt felling av et gitt antall ulv. Jegerne er den utøvende part i denne forvaltningen. De er godt forberedt for oppgaven, og utøver den med en seriøs og skikkelig tilnærming. Det står det respekt av. Å angripe enkeltjegere på en slik måte som vi ser her er godt utenfor det som er akseptabelt, og bør følges opp med en politianmeldelse.

I en leder i Nationen bes det om at folk roer seg ned i ulvedebatten.  "Hensikten med trusler er gjerne å skremme folk fra å gjennomføre det de har satt seg i fore, i denne sammenhengen lovlig ulvejakt. Hetserne må ikke få lykkes med sin skitne strategi. Å true fram sitt syn i ulvepolitikken er ikke bare udemokratisk, det er også fullstendig mangel på folkeskikk." 
 

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.