Vern torsken uten å forby alt annet fiske
Publisert 29.01.2019 13:52
Oppdatert 20.03.2019 10:17
Vern torsken uten å forby alt annet fiske
​​Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) applauderer torskefredningen, men støtter ikke et forbud av alt annet fiske.

​​​​​​​​​​Unødvendig forbud av annet fiske

Med unntak av sjøørretfiske, foreslår fiskerimyndighetene et totalt fiskeforbud i 14 definerte områder i Oslofjorden og Skagerrak fra nyttår t​​il mai. Hensikten er å verne den hardt pressede torsken, men forbudet omfatter alt fiske, ikke bare torsk. Dette rammer sportsfisket unødvendig og uten at det bidrar til økt vern av torsken.​

Vårt forslag:

NJFF foreslår et kompromiss som enkelt og greit forklart er slik:
Vi verner torsken mot alt fiske fra svenskegrensen til grensen mellom Telemark og Aust-Agder, hele året. I tillegg forbys alt fiske i de klart definerte gyteområdene for torsk som er beskrevet i høringsdokumente​​t. Her kan man bokstavelig talt slå en ring rundt de aktuelle områdene, men ikke trekke streker på tvers av kartet som båndlegger urimelig store områder. Følges dette opp med midler til god informasjon rettet mot fiskerne, gjerne på ulike språk, så vil vi effektivt verne torsken i en vanskelig situasjon, uten å ramme annet fritidsfiske unødvendig.​

Norge Nå

31.januar var dette temaet i programmet Norge Nå, og NJFFs fiskekonsulent Øyvind Fjeldseth var tilstede. Hva blir konsekvensene for fritidsfisket i fjorden? Norge nå sendte direkte fra Verdens ende ytterst i Oslofjorden 31.januar kl. 20:25.

Vi har laget en video som skal gjøre saken litt lettere å forstå. Den ligger også på våre Facebook sider, så her er det bare å dele og spre for at flest mulig skal få øynene opp for denne viktige saken, og hvilke ringvirkninger et eventuelt fiskeforbud kan få om det blir slik Fiskeridirektoratet foreslår. 

 
- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.