NM isfiske i helga
Steinar Paulsen
Publisert 05.02.2019 15:13
Oppdatert 01.03.2019 08:34
NM isfiske i helga
Sett av helgen 02.-03. mars. Da inviterer Evenstad JFF, Trysil SPFK og Ytre Rendal JFF til NM isfiske på Lomnessjøen i Rendalen.

​​​​​​​​​Den første helgen i mars er fast helg for norgesmesterskap i isfiske og i år går NM på Lomnessjøen i Rendalen. Her møtes både de ivrigste konkurransefiskerne og «oss vanlige» som synes det er kjekt å være med for moro skyld. Arrangørene stiller også opp med lavvo og veiledning for barn og familier som vil prøve seg på isfiske.

Her er en liten videosnutt med stemningsrapport fra NM i 2016 på Steinsfjorden

Mange fiskearter

Vanligvis er det kun abbor som teller, men denne gangen har arrangørene lagt mesterskapet til et vann med mange andre arter, noe som vil gjøre konkurransen svært spennende. I Lomnessjøen vil både abbor, mort, sik harr, lake, steinsmett og krøkle være tellende i konkurransen. Unntaket er ørret og gjedde, som også finnes i sjøen.

arrangementets Facebookside​ finner du dybdekart og all informasjon du trenger.

Både lag og individuelt

Lørdag 02. mars er det lagkonkurranse, der man konkurrerer i 3 - mannslag, uavhengig av kjønn og alder. Søndag 03. Mars er det NM individuelt, og NM-plaketter deles ut i følgende klasser: Veteran dame/veteran herre (over 55), senior dame/senior herre (over 20-54) og junior gutt /junior jente (12-19). Her er altså klassene veteran og eldre veteran, pluss junior og yngre junior slått sammen. Det blir også lagkonkurranse for yngre junior/barn med 2-mannslag.

Og NB! Hvis du vil være med å kjempe om NM-tittelen du ha betalt medlemskapet ditt for 2019. Er du usikker på om du er medlem, eller vil melde deg inn, så ta kontakt med NJFFs medlemsregister på tlf: 66 79 22 00 eller e-post​

Nye klasser i år

Her er klasseinndelingen, og fra 2019 er det innført nye klasser for eldre veteran damer, og eldre veteran herrer.

  • Herre eldre veteran; f.om. det året man fyller 70 år
  • Dame eldre veteran; f.om. det året man fyller 70 år
  • Herre veteran; f.o.m. kalenderåret en fyller 55 år
  • Dame veteran; f.o.m. kalenderåret en fyller 55 år
  • Herre senior; f.o.m. kalenderåret en fyller 20 t.o.m. kalenderåret en fyller 54 år Dame senior; f.o.m. kalenderåret en fyller 20 t.o.m. kalenderåret en fyller 54 år Eldre junior gutt; f.o.m. 16 år - t.o.m. kalenderåret en fyller 19 år.
  • Eldre junior jente; f.o.m. 16 år - t.o.m. kalenderåret en fyller 19 år.
  • Yngre junior (felles g/j): f.o.m. 13 år – t.o.m.  kalenderåret en fyller 15 år.
  • Barn: 0-12 år.

Aldersgrensene gjelder pr 01. januar, dvs. at man deltar i klassen barn ut hele det året man fyller 12, i klassen yngre junior hele det året man fyller 15 osv.

Regelverket for fiskekonkurranser finner du på konkurransesidene i NJFF-portalen.

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.