Siste frist for å delta i strikkekonkurransen
Publisert 24.02.2020 14:37
Oppdatert 13.01.2021 13:42
Siste frist for å delta i strikkekonkurransen
Foto: Karoline Akre
I dag er det siste frist for å sende inn bidrag til strikkekonkurransen. Blir det din genser som velges ut får du 10.000 kroner!

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Strikking er populært som aldri før. Vi strikker foran tv-en, i selskap, på bussen og under gode samtaler. Strikkeglade kan glede seg og sine venner med varme og deilige plagg mot vinterkulda, og en strikker trenger aldri å kjede seg. Godt for psyken skal det jammen også være. Det gir en herlig følelse av stolthet å kunne avslutte et strikkeprosjekt du har brukt tid på, og underveis får du stimulert hele hjernen og styrket fingrene. Strikking skal også kunne dempe stress og depresjoner samtidig som det øker kreativiteten, lykken og koordinasjonen.​

Vil du lage hele Norges jakt- og fiskegenser?​​

Nå inviterer vi alle strikkeglade til å strikke med oss. Bli med i konkurransen om å designe en genser som skal være hele Norges jakt- og fiskegenser. Dyr, trær, fjell eller mennesker – motivet bestemmer du selv. Vi ønsker oss noe som gjenspeiler vår aktivitet, men logo vil vi ikke ha, da vi skal endre logo. ​Bilde av genseren med oppskrift sendes til strikke@njff.no innen 15. desember 2020. I begynnelsen av januar 2021 kårer vi en vinner, så her er det god tid til å være kreativ! 

Tegneprogrammet KnitBird kan være til god hjelp

KnitBird er et tegneprogram designet for alle som elsker å strikke. Den lar deg lage dine egne strikkemønstre. Du kan bruke bilder du har på datamaskinen eller bare fantasien din. KnitBird leveres med de vanligste symbolene som brukes i strikkemønstre. Før du publiserer mønsteret, kan du tilpasse beskrivelsen for hvert symbol. Du kan åpne en bildefil fra datamaskinen og overføre den til et strikkemønster. Når du har opprettet mønsteret, kan du publisere det som en PDF-fil med mønstergrafikken, beskrivelsen av symbolene som brukes i mønstrene og tilleggsteksten. Du kan også lagre mønstrene dine som JPEG-bilder. https://knitbird.com/​​

Vinneren får en premie på kr. 10.000,-​

Strikkegenser-i-hostfarger-NJ-05298- Foto_Karoline_Akre_jpg.jpg

Retningslinjer:

 • Skal kunne relateres til jakt, fiske eller friluftsliv
 • Kan strikkes i barnestørrelse
 • Kan gjerne strikke tilbehør som pannebånd og votter
 • Norges Jeger- og Fiskerforbund forbeholder seg retten til å distribuere strikkeoppskriften videre og har eierskapet til oppskriften. Premien er fullt og endelig oppgjør for bruk av vinnende design.
 • Norges Jeger- og Fiskerforbund forbeholder seg retten til å offentliggjøre bildene i forbindelse med omtale av konkurransen samt bruke det premierte bildet i NJFFs egne kommunikasjonskanaler (sentralt nivå, samt fylkes- og lokalnivå), på NJFFs produkter og til presseomtale av NJFF. Eventuelle ønsker om ytterlig bruk vil avtales direkte med fotografen.
 • Det er innsenders ansvar å sørge for å få tillatelse til offentliggjøring av eventuelt andre personer på bildet.
 • Navn på personer på bildet må være med hvis personene er identifiserbare.
 • Ved bilder av barn må foreldre samtykke på barnets vegne inntil barnet er 15 år.
 • Vinneren er selv ansvarlig for å betale eventuell skatt på premien.​​

Juryen består av:

 • Karoline Akre, kommunikasjonskonsulent 
 • Karina Gjerde, barne- og ungdomskonsulent
 • Hilde Nøren​, organisasjonskonsulent. 
 • Torgeir W. Skancke, journalist Jakt & Fiske.

​Har du noen spørsmål? Send e-post til Hilde​.​ Lykke til! 

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.