Vil foreningen din arrangere utebursdag?
Karina Gjerde
Publisert 02.09.2020 11:44
Oppdatert 09.09.2020 13:02
Vil foreningen din arrangere utebursdag?
Foto: Hanne Simonsen
NJFF fyller 150 år neste år, og derfor ønsker vi at flest mulig lokalforeninger skal invitere familie og venner til en treretters utebursdag!

​​​​​​​​​​​​Lørdag 13. februar 2021 ønsker vi at folk over hele landet inviteres til å feire NJFF med en heidundrende utebursdag. Konseptet er at alle inviteres på en treretters middag med ulike aktiviteter rundt om i foreningene.

Vi deler ut kr. 7500,- til hver forening som skal gå til å dekke innkjøp av mat og utstyr. I tillegg vil alle arrangører motta giveaways til sin utebursdag; jubileumsrefleks, jubileumssluk og snyltekopp samt ull-lue til arrangører. ​


SØK HER!​


Under følger nyttige tips til dere som ønsker å arrangere utebursdag:

(trykk på hvert punkt for å komme til tipsene eller scroll deg nedover)

Menyforslag:​

Fiskepakker

fisk i folie.jpg

Ingredienser
10 porsjoner:

1 kilo fiskefilet
3 røde paprika
2 rødløk
2 squash
25 gr smør
250 ml sitronsaft
5 ts tørket dill
4 ts salt
4 ts pepper

Slik gjør du:

  1. Del aluminiumsfolien i firkanter på ca. 15 x 15 cm.
  2. Lag en pakke til hver person. Pensle litt olje eller olivenolje på folien.
  3. Del fiskefilet, rødløk og paprika i biter (ca. 2×2 cm) og squash i skiver, og ha 3-4 biter av hver over på folien.
  4. Ha en halv ts smør, litt sitronsaft, dill, salt og pepper på toppen av fiskebitene og grønnsakene, og pakk folien sammen.
  5. Legg fiskepakkene på en rist på bålet eller på grillen, og la de ligge i ca. 15 min.​

Viltgryte

viltgryte.jpg

Ingredienser
10 porsjoner:

2 kg viltkjøtt
3 ts salt
3 ts pepper
3 løk
500 gr sopp
5 gulrøtter
50 gr mør til steking
1 liter kjøttbuljong
2 dl solbærsaft
3 ss tørket rosmarin
4 dl matfløte
Sukkerkulør
Maisenna

Slik gjør du:

  1.  Del viltkjøttet i små biter og krydre det med salt og pepper. Del løk og sopp i middels store biter, skrell gulrøttene og del i skiver.
  2.  Varm opp en stor gryte på middelshøy varme og tilsett smør. Ha kjøtt, løk og sopp i gryta og brun det godt i flere omganger. Om du har for mye i gryta så blir kjøttet kokt i stedet for stekt.
  3. Tilsett kjøttbuljong, solbærsaft og rosmarin, og la gryta småputre på middelshøy varme i ca. 20 minutter.
  4. Ha fløte i gryta og skru ned varmen. La det småputre i noen minutter. Om gryta er for tynn kan du bruke litt maisenna for å tykne sausen. Ønsker du en mørkere gryte kan du ha i litt sukkerkulør.
  5. Smak til med salt og pepper.​

Bærfest

trollkrem2.jpg

Ingredienser
10 porsjoner:

3 eggehviter
3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
600 gr valgfrie bær
(blåbær, bringebær, tyttebær, bjørnebær)

Slik gjør du:

  1. Pisk eggehvitene stive, og tilsett sukker og vaniljesukker. Fortsett piskingen til du har en fast konsistens.
  2. Tilsett bærene og pisk videre til alt er godt blandet og kremen er tykk. ​

Huskeliste fra Mattilsynet for å sikre at maten du serverer er trygg:

  • Pass på at maten ikke forurenses
  • Tilstrekkelig kjøleinnretning må være på plass
  • Ved oppvarming og steking må temperaturen være tilfredsstillende
  • Ta med nok kjeler og annet utstyr for å lage maten
  • Påse at utstyret du bruker er rent
  • Det kan ofte være dårlige muligheter til personlig hygiene på salgsstedet. Tilfredsstillende mulighet for vask av hendene skal være på plass. Hvis det er mangel på håndvask, kan engangsservietter være et alternativ.

Her kan du få tak i viltkjøtt:

Forslag til servering:​

Krav til arrangement for å motta støtte:

  • arrangementet må foregå LØRDAG 13. FEBRUAR 2021
  • arrangementet må være plassert så det er lett å delta (sentralt og ikke langt og gå)​
  • legges ut i aktivitetskalenderen på njff.no; merkes med UTEBURSDAG: navn på deres arrangement.
  • opprettes et arrangement på facebook hvor dere inviterer flest mulig
  • det må serveres en treretters; se forslag over; det enkle er ofte det beste :)
  • kjør gjerne aktiviteter i tillegg; eks isfiske, skyting, bålfyring, matlagingskurs, etc etc, dette er opp til dere
  • foreningen må rapportere på gjennomført arrangement innen 15. mars, midlene betales ut etter dere har rapportert. Rapporten må inneholde ca hvor mange som deltok.

Spørsmål om utebursdag? kontakt karina@njff.no ​
- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Bilforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.