Vill påskeaften
Publisert 04.04.2017 10:41
Oppdatert 16.04.2019 09:14
Vill påskeaften
Foto: Matprat.
Kanskje høstens fangst kan erstatte den tradisjonelle lammesteken? Server en herlig rett med elg til gjestene på påskeaften, det vil falle i smak.

​​​​​​Indrefileten er tradisjonelt skytterens trofé. Det er et edelt stykke kjøtt, som gjerne kan opphøyes ved å få en baconskive surret rundt seg. Det smaker fortreffelig.​

Elgbiff med bacon​

Tid: 20-40 minutter
Porsjoner: 4

Ingredienser:
ca. 800 g indrefilet av elg , delt i biffer
8 skiver bacon
1 ts salt
12 ts pepper
2 ss margarin

Appelsinsaus:
20 stk stjerneløk
5 dl appelsinjuice
1 ss sitronsaft
2 ss brunt sukker
2 ss smør
1 ss hakket frisk kruspersille
8 stk gulrot , evt. babygulrøtter​

Slik gjør d​u:​
Rens småløk, og legg dem i en kjele med appelsinjuice, sitronsaft og sukker. Fosskok uten lokk i ca. 20 minutter til sausen har tyknet. Rør inn smør og hakket persille.​

Krydre elgbiffene med salt og pepper, og surr to baconskiver tett rundt biffene. Fest eventuelt med en tannstikker.

Bruk god varme, brun biffene fint rundt på baconsiden først. Stek snittflaten til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.

Sett gulrøtter over til koking. 

Server gjerne med en god potetmos som er smaksatt med litt smørdampet sopp eller urter.

Oppskrift fra Matprat. 

- Annonse -
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.