Villsvinburger med rødbetkrem
Anine Gutubakken Byles
Publisert 01.02.2021 13:35
Oppdatert 24.02.2021 08:58
Villsvinburger med rødbetkrem
Foto: Anine Gutubakken Byles
Villsvinburgere med rødbetkrem er like fargerike som de er gode. De er fulle av både smak, mineraler og vitaminer, og passer godt til både lunsj og middag.

​​​​​​​​Til villsvinburgere med rødbetkrem har vi valgt enkelt tilbehør som salat og agurk. Om du ikke har tilgang på villsvin, kan du fint bruke annen type kjøttdeig av vilt. Du kan også servere karbonadene i en baguette, wrap eller et pitabrød også.  ​

Oppskrift Villsvinburgere med rødbetkrem 

Ingredienser
4 personer: ​

Villsvinburgere: 
0.5 stk løk
500 gr kjøttdeig av villsvin
1 stk egg
2.5 dl brødrasp
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts timian
1 ss smør (til steking) 

Rødbetkrem: 
2 store rødbeter
1 ss olje (til baking av rødbetene)
0.5 stk løk
1 ss smør (til steking)
1 ss eplecidereddik
1 ts sennep
0.5 ts kanel
2 ss sukker
1 ts salt
1 ts pepper 
200 gr smøreost naturell

Tilbehør: 
4 hamburgerbrød
Crispisalat
Agurk i skiver 

Slik gjør du: 

Villsvinburgere: ​

  1. Finhakk løken og ha den over i en bakebolle. Ha i kjøttdeig av villsvin, egg, brødrasp, timian, salt og pepper. Kna alt godt sammen til du har en fast og fin deig, og form dem i samme størrelse som hamburgerbrødene du har. 
  2. Varm opp en stekepanne på middels høy arme og stek villsvinburgerne til de er gjennomstekt. 
  3. Tilsett BBQ-saus, vann og whisky i stekepannen på middels høy varme og rør det godt sammen. Ha i villsvinbollene, og la det putre på lav varme i ca. 10 minutter. ​

Rødbetkrem: 

  1. Varm opp stekeovnen til 220 °C. 
  2. Vask og fjern skallet av rødbetene. Del dem i to og ha dem over i en ildfast form med litt olje. La de bake i ca. 40 minutter. 
  3. Del løken i små biter. Varm opp en stekepanne med smør og fres løken til den er myk. Ha i de bakte rødbetene, eplecidereddik, sennep, kanel, sukker, salt og pepper, og la småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett smøreost naturell, og kjør med en stavmikser til du har en glatt krem med stavmikser. ​
  4. Ha crispisalat, rødbetkrem, villsvinburgere og agurk på hamburgerbrødene.  ​

Til alle oppskrifter​
Del dine middager med #njffmat på Instagram. ​​​​​


​​​​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.