Viltpølser til 17.mai-festen
Anine Gutubakken Byles
Publisert 06.05.2021 10:31
Oppdatert 06.05.2021 10:50
Viltpølser til 17.mai-festen
Foto: Anine Gutubakken Byles
Selv om også årets 17. mai-feiring blir annerledes, så skal vi selvsagt kose oss med god mat som viltpølser. Nasjonaldagen er jo en dag for pølser og her gir vi deg tre vilt gode pølseretter det er verdt å rope hurra for.

​Lag en til hver og lag deg en pølsebrødbuffet til 17. maimiddagen. Både quesadillas med viltpølse, viltpølsespyd og gratinerte viltpølser i brød er enkelt å lage og smaker veldig godt. Ikke minst vil de falle smak hos både store og små.  

Grill eller stekeovn 

I disse oppskriftene har vi brukt hjemmelagde viltpølser. Men du kan selvsagt bruke alle slags pølser. Ta det du har. Du kan selvsagt lage disse rettene på grillen også, men da anbefales det å ha quesadillasen på en stekeplate eller eventuelt på aluminiumsfolie.  

Oppskrift 

Quesadilla med viltpølse 

Ingredienser 
4 personer: 

1 ss smør 
stk viltpølser 
8 små tortillalefser 
200 gr revet cheddar 
1 glass salsa 
3 dl rømme 
​Ruccula 

Slik gjør du: 

  1. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør og fres viltpølsene til de er gjennomvarme og gylne. 
  2. Ha et par never revet cheddar på fire av tortillalefsene. Legg en tortillalefse på topp på hver av dem. Varm opp en stekepanne på middels varme, ostek dem i et par minutter på hver side.  
  3. Ha tortillalefsene over på en fjøl. Bre et lag salsa på topp og ha en pølse på hver tortillalefse. Rull dem sammen og fres på hver side i stekepannen. 
  4. Server gjerne med litt ruccula og rømme.  

viltpølsequesadillas-1.jpg

Oppskrift 
Viltpølsespyd 

Ingredienser 
4 personer: 

stk viltpølser 
stk spyd 
1 ferdig pizzadeig 
Ketchup, sriracha mayo eller aïoli. 

Slik gjør du: 

  1. Varm opp stekeovnen til 220 gr.  
  2. Tre pølsene på hvert spyd. Med en kniv skjærer du pølsene fra bunn til topp som en spiral.  
  3. Rull pizzadeigen så den er ca 2 cm tykk og lang nok til å rekke rundt pølsespiralen. Start i bunn og trekk pizzadeigen i mellomrommet til topp.  
  4. Stekes på 220 grader i ca. 20 minutter, til pizzadeigen er gyllen og ferdigstekt.  
  5. Dypp gjerne i ketchup, sriracha mayo eller aïoli. 

Viltpølsespyd.jpg

Oppskrift 

Gratinerte viltpølser i brød 

Ingredienser 
4 personer: 

1 ss smør 
stk viltpølser 
stk fersk mozzarella 
stk cherrytomater 
stk pølsebrød 
4 ss aïoli  

Slik gjør du: 

  1. Sett på grillen på stekeovnen.  
  2. Varm opp en s​tekepanne med smør på middels høy varme og fres viltpølsene til de er gylne.  
  3. Del mozzarellaen i skiver og deretter skivene i to. Del cherrytomatrene i skiver. Lag tre snitt i pølsene på tvers og legg en skive mozzarella og en skive cherrytomat i hvert snitt.  
  4. Smør aïoli i pølsebrødene og legg viltpølsene i hvert sitt brød. Sett de på midterste rille i stekeovnen og stek under grillen til de er gylne og osten har smeltet.  ​

Gratinerte viltpølser.jpg

Til alle oppskrifter​

Del dine middager med #njffmat på Instagram. ​​​​​​​​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.