Viltsmørbrød
Anine Gutubakken Byles
Publisert 07.01.2021 14:49
Oppdatert 03.02.2021 14:46
Viltsmørbrød
Foto: Anine Gutubakken Byles
Viltsmørbrød kan du servere til både lunsj og middag. Med reinsdyrfilet, hjemmelaget rødbetsalat og deilig ferskt brød, er dette en enkel og smakfull rett som vil falle i smak.

​​​​Ønsker du en raskere variant av viltsmørbrød, kan du selvsagt bruke rødbetsalat kjøpt i butikk. Om ikke rødbeter er favoritten, kan tilbehør som sopp, bacon, dijonnaise, potetsalat, stekt løk, hummus og pesto passe godt til viltkjøtt. Du kan fint bruke filet av elg og rådyr eller rypebryst også.  

Oppskrift Viltsmørbrød  

Ingredienser 
4 personer ​

500 gr reinsdyrfilet 
1 ts salt 
1 ts pepper 
1 ss smør 

Rødbetsalat: 
1 glass syltede rødbeter 
0.5 stk eple 
0.5 stk rødløk 
1 dl kremfløte 
150 gr majones 

Tilbehør: 
stk brødskiver 
50 gr salat 
Alfaspirer

Slik gjør du: 

  1. Tørk reinsdyrbiffen godt og krydre dem med salt og pepper. 
  2. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Når smøret er nøttebrunt kan du ha i biffene. Fres dem i ca. 2 minutter på hver side slik at de får en fin stekeskorpe. Steketiden kommer an på tykkelsen. La kjøttet hvile mens du lager rødbetsalaten. 

Rødbetsalat: 

  1. Kutt rødbetskivene, eple og rødløk i små biter. 
  2. Pisk kremfløten til den begynner å tykne, og tilsett majonesen. Ha i salt og sukker, og rør det godt sammen. 

Tilbereding:

  1. Ha salat og rødbetsalat på hver av brødskivene. 
  2. Del reinsdyrfiletene i tynne skiver og topp hver av brødskivene med kjøttet. Avslutt med litt alfaspirer.  ​

Til alle oppskrifter​


Del dine middager med #njffmat på Instagram. ​​


- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.