Vilttoast på primusen
Publisert 06.05.2021 11:22
Oppdatert 15.05.2021 12:28
Vilttoast på primusen
Foto: Anine Gutubakken Byles
En smørstekt vilttoast stappfull av deilig ost og elgbiff med sopp, BBQ-saus og ruccula smaker så himmelsk godt at det er best å lage to med en gang.

​Du kan bruke kjøtt av både reinsdyr, rådyr eller hjort i tillegg til elg i en vilttoast. Vi har brukt cheddar, men du kan også bruke vanlig gulost eller mozzarella. Både bjørkesirupteriyakisaushoisinsausaïoli og sriracha mayo smaker også nydelig til denne retten. 

Oppskrift  

Vilttoast på primusen 

Ingredienser  
4 personer: 

1 ts salt 
1 ts pepper 
600 gr elgbiff 
50 gr smør 
stk sopp 
stk brødskiver 
8 skiver cheddar 
1 pose ruccula 
BBQ-saus 

Slik gjør du: 

Forberedelser hjemme: 

  1. Krydre elgbiffen med salt og pepper. 
  2. Varm opp en stekepanne med 1 ss smør på middels høy varme, og fres elgbiffen til den er gyllen og har en kjernetemperatur på 60 grader for medium stekt. Del den i skiver på ca. 1 cm. 
  3. Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med 1 ss smør, og fres soppen til den er gyllen.  
  4. Bred et lag smør på den ene siden på alle brødskivene. 
  5. Pakk biff og sopp i en matboks og ha brødkivene i en brødpose. Pakk med resten av ingrediensene i sekken. 

På tur: 

  1. Fyr opp primusen på lavt bluss. Ha en brødskive med smørsiden ned i stekepannen (to om du får plass til det). 
  2. Ha to skiver cheddar på brødskivene etterfulgt av elgbiff, sopp, ruccula og BBQ-saus. 
  3. Ha brødskiven på topp med smørsiden opp. Stekes til osten begynner å smelte og bunnen er gyllen. Da snus vilttoasten og stekes videre til den andre siden også er gyllen og osten er helt smeltet. ​

Til alle oppskrifter​

Del dine middager med #njffmat på Instagram. ​​​​​​​​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.