Full kontroll på bikkja
Anine Gutubakken Byles
Publisert 27.04.2017 14:31
Oppdatert 30.04.2017 10:36
Full kontroll på bikkja
Joachim de Seves hund, Kaliber med WeHunt-halsbåndet.
Joachim de Seves har fått med hele jaktlaget til å bruke WeHunt. Han påpeker at det fører til en tryggere jakt, bedre kommunikasjon og økt rekruttering.

​​​​​WeHunt tilbyr jegere en digital, nøkkelferdig løsning for enklere administrasjon og økt si​​kkerhet under jakt. WeHunt er Nordens mest nedlastede jaktapp med over 70.000 nedlastinger. Realtidsposisjonering av jegere og hunder gir nye muligheter til en vellykket og tryggere jakt.

Som NJFF-medlem får du gratis tilgang til mobil-appen WeHunt som forteller hvor jaktkompiser og jakthunder er på kartet. 

I full gang​​

Joachim de Seves er selv en aktiv jeger, mest av alt i Solemskogen, men også ellers i Norge og i Sverige. Han tok turen til Camp Villmark sammen med en kamerat for å finne en bedre GPS-løsning for seg selv og hunden. 

- Valget falt på WeHunt da den virket mest gjennomtenkt, størst og best. Den har funksjoner som er viktig for meg som hundefører, forklarer han.

Oppdateringshastighetene kan bli noe bedre og mobildekningen kan være et problem, ifølge Joachim, men alt i alt er han godt fornøyd med funksjonene han til nå har testet.

- Jeg har ikke testet den i jakt ennå. Men da jeg var på landstedet vårt i Finland, som er på en halvøy, fikk jeg testet den. På tur med hunden min Kaliber, kom han ut av syne. Kaliber vil jo bare være ute og lose, og hadde heldigvis halsbåndet på. Jeg skiftet fra hvilemodus til jaktmodus i WeHunt, og da hadde jeg utrolig god oversikt over hvor han var hele tiden, forteller Joachim som legger til at dachser, som Kaliber, ofte driver langt. 

- I tillegg er det utrolig fint at man kan ringe til halsbåndet og høre om det er los. Avstandsberegningen er dessuten veldig nøyaktig, legger han til.

 

Joachim de Seves er så lang fornøyd med WeHunt.

Flere fordeler​​​

Joachim har konkludert med at det i år blir WeHunt i tillegg til Garmin, men at han neste år nok kjører WeHunt alene.

- Man må endre innstillingene på telefonen for å hente opp kart i utlandet, og det gikk greit. Jeg brukte satellittbilde som kart da jeg ikke fant kart fra Finske kartverket, men det funket meget bra uten. Om jeg ønsker å lage et terreng i Sverige fra Norge så er det litt knot med at jeg må endre innstillinger på mobilen eller reise dit for å få se kart fra det svenske kart verket. Teknologien er litt ung ennå, men det regner jeg med vil utvikle seg. Det er flere fordeler, enn ulemper. Batterikapasiteten er det noen som har satt spørsmålstegn til, men jeg opplever at den fungerer bra og at den er rask å lade - enten i bilen eller med en ekstern mobillader. At halsbåndet i tillegg er veldig lite, ser jeg som en stor fordel, forteller han.

Joachim har så langt lagt inn alle jaktterrengene sine, og i jaktlaget i Solemskogen Jeger- og Fiskerforening oppfordres det til å bruke WeHunt.

- Det gjør det lettere for alle. I mine terreng har vi stilt det som krav å benytte wehunt under jakt med oss. Vi har nå lagt inn alle poster, teiger og gapahuker. Nå skal det være lett å finne frem, ikke minst er det trygt. At man kan legge inn ulovlige soner som markeres i rødt der det er poster etc. gir økt trygghet. Man ser alle som er pålogget i "real time", og det er en stor fordel, påpeker Joachim.

​​
Her er terrenget til Solemskogen Jeger- og Fiskerforening lagt inn markert med blått.

Det rosa markeringen viser hvor Joachim de Seves hund, Kaliber, befinner seg, mens den blå er Joachim selv. Den rosa oppmerkingen viser Kalibers rute.

Han har også lagt inn alle sine viltkameraer, og de har resten av jakltlaget også tilgang til.

- De feeder i  WeHunt, og bildene blir som en blogg. Jeg opplever at WeHunt er med på å øke rekruttering ved å gjøre jakt mer sosialt, sier han. 

En funksjon som Joachim ikke har testet, er at man kan invitere til jakt gjennom We Hunt og filme hele jakten. 

- Dette er svært nyttig å ha i ettertid, da man kan gå tilbake å se hva som har skjedd om det skulle være en ulykke, et uhell, et vådeskudd, eller et skadeskutt dyr. Sikkerhet ved jakt er viktig, avslutter Joachim.

 

Joachim er glad for at WeHunt er såpass liten, samtidig som den tilbyr mange funksjoner.

 ​​       Slik fungerer WeHunt

 

 • Appen laster du gratis ned i iTunes eller Google Play. Du registrerer din brukerkonto i denne.
 • Deretter går du hit for å aktivere medlemsfordelen
 • Ved hjelp av appen på mobilen din kan deltakerne i jaktlaget se hvor de andre jaktkompisene befinner seg, forutsatt at alle har lastet ned appen. Det må være tilgang til mobilnett (minimum Edge).
 • Du kan også spore jakthunden med WeHunt. Du kjøper da en liten enhet som du enkelt trer inn på halsbåndet til hunden. Brikken passer for øvrig godt til halsbåndet til Garmin Astro. 
 • Du sporer hunden uavhengig av avstand til hunden. Brikken kan bestilles i njffbutikken.no for 1699 kroner. 

  Slik fungerer hundeenheten
 • Hundeenheten leveres med innebygd SIM-kort som velger beste tilgjengelige operatør. 
 • Abonnement kjøper du hos Wehunt. Abonnementet koster 995 kr/år med ubegrenset datatrafikk i Norge og EU.
 • Når du har ladet hundeenheten og kjøpt abonnementet, aktiveres det automatisk og hundeenheten kan sees i appen. 

  Vil du dele hundens spor og posisjon med andre, må man starte en jakt og aktivt velge at andre kan se hunden. Alle som er lagt til i den aktuelle jakten via WeHunt kan da se hunden i sanntid.

  For alle spørsmål om WeHunt, kontakter du support@wehuntapp.com. Hvis du heller har lyst til å ringe, slår du nummeret +46 10 1388480 (svensk nummer) og legger igjen beskjed på telefonsvarer. Du blir kontaktet i løpet av samme dag, eller påfølgende arbeidsdag.​

 

​ 

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.