pH-status nr 02/2021
Publisert 28.05.2021 08:37
Oppdatert 28.05.2021 08:40
pH-status nr 02/2021
Nå kan siste utgave av pH-status leses. Bladet er tematisk preget av noen gode nyheter men også av en het debatt på Sørlandet.

​Blant annet kan du les at den rødlista elvemuslingen nå finnes i stadig flere vassdrag, og at kalkingen bidrar positivt både til denne utviklingen, men også til at arter igjen tar i bruk opprinnelige leveområder etter å ha vært fraværende i flere tiår. Det siste er abborens tilbakekomst til den kalkede Dåsåna et eksempel på. Det er også positivt og nyttig at bruk av nye metoder, som bruk av elektrisk fiskebåt, gir forskerne et nyttig redskap til å kartlegge fiskebestander i større elver. Dette gir til dels overraskende funn, som at man har funnet mye lakseunger i stilleflytende områder og bynære strøk i elver på Sørlandet.

Den omtalte «hete debatten» finner vi også på Sørlandet. Her planlegger et par oppdrettsselskap etablering av flere oppdrettsanlegg for laks i sjøen i Kristiansand kommune, i utvandringsruta for laks fra flere kalkingselver, og i viktige oppvekstområder for sjøaure. I tillegg er selvsagt disse sjøområdene særdeles mye brukt til friluftsliv og båtliv, og i sum gjør alt dette at en satsing på oppdrett i disse områdene er lokalt svært kontroversielt.​

Les ​blad nr 02/2​021

PDF av bladet finner du​ her. ​

pH-status

Klikk her for å gå til samlesiden for pH-status, der du kan laste ned både siste utgivelse og tidligere utgaver. 

pH-status gis ut av NJFF med fire nummer i året. Tema er kalking, forsuring og vassdragsforvaltning, som belyses gjennom fagartikler og reportasjer. pH-status gis ut som gratisabonnement til offentlig forvaltning, forskning, organisasjoner og politikere.

pH-status i elektronisk format fra 2021

pH-status utgis i digitale utgaver av bladet, nyhetsbrev og nettside.​

Meld deg på her for å motta pH-status digitalt! ​​​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.