pH-status nr. 04-2019
Publisert 18.12.2019 14:52
Oppdatert 18.12.2019 15:01
pH-status nr. 04-2019
Årets siste utgave av pH-status er ute nå. Her kan du blant annet lese om kalkingskonferansen, sjøaurens statusrapport og den nasjonale innsjøundersøkelsen.

​​I midten av november ble den tradisjonelle svensk-norske kalkingskonferansen avholdt i Gøteborg. Her kom det fram at vi har stabile bevilgninger til kalking i Norge, og disse opprettholdes på nivået for inneværende år. Også i Sverige har man de siste åra hatt relativt jevne statlige bevilgninger. Felles for begge land er at miljømyndighetene har fokus på å effektivisere kalkingen.

Sjøauren har for første gang fått en egen statusrapport fra Vitenskapelig råd for lakseforvaltning (VRL). Her kommer det fram at sjøaurebestandene sliter i om lag halvparten av 430 kartlagte vassdrag. Lakselusa er den største trusselen, men også vannkraft og landbruk hadde stor negativ påvirkning på bestandene. ​

Les mer om dette og annet i blad nr. 04-2019. 

Pdf av utgave 4. 

pH-status

Klikk her for å gå til samlesiden for pH-status, der du kan laste ned både siste utgivelse og tidligere utgaver. 

pH-status gis ut av NJFF med fire nummer i året. Tema er kalking, forsuring og vassdragsforvaltning, som belyses gjennom fagartikler og reportasjer. pH-status gis ut som gratisabonnement til offentlig forvaltning, forskning, organisasjoner og politikere.

For å ​gjøre produksjonen av bladet rimeligere og mer miljøvennlig ønsker vi å gå over til digital produksjon. ​​

Meld deg på her for å motta pH-status digitalt! ​​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.