MENY hamburgermeny Close-menu button

Introjakt villrein Breheimen

 • Fra:
  23.08.2022 kl. 18.00
 • Til:
  26.08.2022 kl. 15.00
 • Varighet:
  4 dager
 • Sted:
  Breheimen (Skjåk)
 • Pris:
  Medl: 3000,- / Ikke medl: 6000,-
 • Påmeldingsfrist:
  01.08.2022
 • Arrangør:

Deltakeravgift er kr 3000 for deltakere under 26 år eller som fyller 26 i løpet av kalenderåret, kr 7500 for eldre. Prisen gjelder medlemmer av NJFF, dobbel pris for ikke medlemmer.

Påmeldingsfrist og frist innbetaling av deltakeravgift er 1. august. Bindende påmelding, avmelding etter 1. august fører til refusjon av halv deltakeravgift. NB: Begrensa antall plasser. Deltakere må sende inn kopi (bilde) av betalt jegeravgiftskort med dokumentasjon på bestått skyteprøve.

Deltakeravgift betales til: NJFF-Oppland, Vormstuguvegen 40, 2624 Lillehammer. Til konto nr: 2000.07.61363 Merk betaling "Introjakt villrein Breheimen".

Introjakt blir arrangert av Skjåk Almenning i samarbeid med Skjåk JFL og NJFF-Oppland. Jakta vil foregå i Breheimen nasjonalpark i Skjåk kommune. Det er store avstander i Breheimen og deltakerne må være forberedt på å gå langt og bratt. Under jakta blir dere delt i grupper med to-tre deltakere pr instruktør. Hver gruppe får i utgangspunktet med seg et villreinkort (kan bli endringer). 

NB: Arrangementet kan bli endra eller avlyst mht koronasituasjonen.

Kursplan

Tirsdag

18:00 Oppmøte på DNT-hytta Sota Sæter i Breheimen (Sotvegen 1279, 2693 Nordberg). Det er bomveg inn til Sota (kr 1005,- Passpay). Kostnad for overnatting og mat betales til Sota sæter ved ankomst (ca kr 800 for middag og overnatting). Det er i utgangspunktet overnatting på sovesal, kan oppgradere selv om ønskelig, ca kr 150 ekstra for 1-3 sengsrom. .

18:30 Informasjon om jakt i Breheimen v/ SNO, kjennetegn for ulike kategorier villrein, sikkerhet ved skyting og våpenbehandling.

20:00 Middag

21:30 Gjennomgang av hvordan opplæringsjakta blir gjennomført, fordeling i grupper (to-tre deltakere pr instruktør), pakking av ryggsekk.

 

Onsdag – fredag

Avreise kl 05:30. Villreinjakt. Fordeling av grupper i terrenget med hensyn til observasjoner av rein de siste dagene. Noen grupper går kanskje samlet deler av dagen og samles til kvelds, mens andre grupper kommer til å jakte alene.

Kurset avsluttes på fredag. Det blir mulighet for jakt fram til midt på dagen, men dette vil variere med hvor vi befinner oss i terrenget og hvor langt vi har kommet med jakta. Fordeling av kjøtt på deltakerne. Avreise.

Alle overnatter på Sota Sæter (sovesal) første natta. Deretter blir det overnatting i buer i fjellet. Det kan også bli overnatting ute i telt / fjellduk. Alle må derfor ha med seg utstyr for å kunne ligge ute, selv om vi ikke legger opp til det i utgangspunktet. Det kan skje om reinsdyra er i de mest avsidesliggende områdene. Det blir gjort ei vurdering på behov for telt første kvelden slik at vi slipper å dra på det om det blir overnatting i buer.

 

Hva må en ha med seg?

Velg så lett utstyr som mulig. Deltakerne må være forberedt på å gå langt og bratt. Det kan bli vått og kaldt så ta med gode og varme klær. 

Nødvendig utstyr:

Sovepose og liggeunderlag

Stor ryggsekk

Fjellsko

Vind og vanntette fjellklær

Lue, votter, stillongs, ullgenser

Ekstra varm jakke

Sokkeskift

Kniv, kopp, tallerken, bestikk, drikkeflaske

Hodelykt

Mat for tre dager i fjellet (se forslag)

Rifle, patroner, våpenkort, jegeravgiftskort med kvittering på godkjent skyteprøve (børsa må være innskutt)

Håndkikkert av god kvalitet

Toalettpapir

Litt førstehjelpsutstyr, antibac

Toalettsaker (bare det aller nødvendigste)

Fjellduk og / eller lett telt

Søppelsekk og engangshansker til slakting og bæring av kjøtt

 

Tilleggsutstyr som du med fordel kan ta med:

Kokeapparat og kjele

Thermos

GPS, kompass, avstandsmåler

 

Forslag til mat for tre dager i fjellet (juster i forhold til hvor mye dere spiser og hva dere liker)

3 pk Real Turmat (middag ons og tors + en i backup / evt. om det blir ei lang økt på fredag)

1 brød (et brød pr pers = ca 20 skiver = 5 måltider med 4 skiver, to måltider med brødmat ons, tors, et måltid med brød på fredag).

Pålegg til et brød

Alternativt kan en satse på havregrøt til frokost, med tørrmjølk, syltetøy, rosiner etc. Ca 100 gr havregryn holder til en porsjon

Drikke: Saft, pulver med sjokoladedrikk, kaffe, te

Det kan være greit å ha med seg litt snacks, sjokolade, tørka frukt etc.

I villreinjakta blir opplysninger om villreinobservasjoner i Reinheimen-Breheimen publisert daglig her.

Forsikring: Deltakere må sjekke sin hjem-/reiseforsikring og selv ta ansvar for forsikring.