Helt vilt
Publisert 25.02.2021 08:12
Oppdatert 10.03.2021 12:19
Helt vilt
Bli med på å skape helt vill matglede blant barn og unge. Vi har satt sammen et ferdig kursopplegg for alle foreningene i NJFF.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Har din forening som mål å gi barn og unge mer kunnskap om bruk av fisk, vilt og nyttevekster? Da er Helt vilt-matkurset midt i blinken. 

Matkursene, som er utarbeidet av Charlotte Mohn Gaustad, kan gjennomføres av friluftsveiledere og lokallagene som en aktivitet for barn og unge. Her vil deltagerne se hva som kan trylles fram av det som høstes, og kurset bil gi masse matglede og inspirasjon.

Instruksjonsheftet og filmene vil gi en god innføring for kurslederne slik at det skal være enkelt å gjennomføre kurset.

Deltagerene får:

  • Lære hvordan man kan tilberede - rype/rådyr/fisk/bær
  • Lære om etterbehandling som flåing av rype og filetering av fisk
  • Tilberede retter av vilt/fisk/bær
  • Spise det som er laget  
  • Fortløpende arbeidsoppgaver både før, under og etter aktiviteten​

Last ned Dreiebok - Helt vilt.pdf


Søk midler til Helt vilt

Foreninger kan søke midler til Helt vilt via familieaktivtetsmidler. Det er også mulig å bruke Helt vilt som aktiviteter inn i JOFS, og dermed søke om støtte til dette. I tillegg vil Helt vilt også falle inn under kriteriene for å søke Frifondsmidler. Oversikt over alle NJFFs søknadspotter med frister finner du her. 

Hvor søker du midler: Via familieaktivitetsmidler eller JOFS. Frifond lyses ut hver høst.​

Frist for å søke familieaktivitetsmidler/ JOFS: 15.mars

Materiell til foreningene

Foreninger som ønsker det kan laste ned, eller bestille og få tilsendt oppskriftshefter som følger kursopplegget (kommer). 
Til hver oppskrift følger det instruksjonsvideoer for arrangør og deltaker.


Kontaktperson: Anine Gutubakken Byles


Charlotte Mohn Gaustad har vokst opp på Bjerke Gård i Solør. Etter bestått fagbrev som kokk i 1998 ved Restaurant Blom i Oslo har hun jobbet ved en rekke ulike restauranter, alt fra de ærverdige, til de mest funky restaurant-barer - f​ra Tynset i Østerdalen til London.

Hun har vunnet flere priser, blant annet en andreplass i Young Chef of the Year i Storbritannia i 1999 og en tredjeplass i Årets Hulda i 2003. I 2005 ble hun tildelt Norges Bondelags kokkestipend. I perioden 2003 til 2010 driftet hun familiens kurs- og konferansested, Opaker Gård i Solør, som ble tildelt Reiselivsprisen i 2007. I tillegg har hun jobbet som frontfigur i tv-reklamene til Matprat.no og alternert med Arne Brimi i Dagbladets matspalte fra 2006-2013.​

​Charlotte har gitt ut en rekke kokebøker og vært med i flere TV-programmer.

Til daglig drifter hun sitt eget firma, Markestad AS, med hovedvekt på  “Charlottes Husmorskole”.​

Les mer om Charlotte her.​

Oppskriftene i matkurset består av:

Snitzel
Rask rype i rømmesaus
Fiskeburger
Bærkjeks

 

Fiskeburger

Bærkjeks

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige medlemsfordel gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.