Hjelp
Bjørn Kristoffer Kjelsrud
Publisert 28.10.2019 08:46
Oppdatert 19.02.2020 16:07
Hjelp
I dagens samfunn forventes det at informasjon er lett tilgjengelig ved så få klikk som mulig. Denne siden forsøker å gi deg alt du trenger av informasjon om publiseringsmulighetene på hjemmesiden.

​​​​​​​​​​​​NJFF tilbyr alle lokalforeninger egne hjemmesider. Her kan foreningene publisere informasjon om seg selv og sine aktiviteter. ​​ Det er hver enkelt lokalforenings interesse at de til enhver tid har en oppdatert og velfungerende hjemmeside. Det er den eneste måten de kan sikre seg at folk i deres område vet hva foreningen tilbyr av tilbud og aktiviteter. Det er IKKE nok at foreningen har en Facebookside.

Første punkt på denne hjelpesiden er en oppfordring til alle lokalforeninger når det gjelder jobben med å holde hjemmesidene oppdatert. Gå ut i foreningen, søk etter en person som ønsker å ta dette ansvaret på lik linje med utvalgsledere og sekretærer. Uten en dedikert person som holder i tømmene, vil hele publiseringsjobben garantert falle mellom to stoler. Med andre ord, finn en person som vil, kan og ønsker å gjøre en jobb for foreningen på digitale plattformer. Dere er avhengig av å ha dette på plass. 

Denne siden inneholder en lang rekke videoer som viser deg i detalj alt i fra hvordan du oppretter en nyhet på forsiden til hvordan du bruker medlemsadministrasjonen. Vidoene kjøres via YouTube, for å sikre at de spilles av riktig på alle enheter.


1. Hvordan logge deg inn via aID
- Her ser du hvordan du logger deg inn på "min side" ved hjelp av aID. Den viser også hvordan du kommer inn så du får redigert og publisert nyheter til hjemmesiden.

 
2. Områdeinnhold
- Etterhvert som du blir mer og mer dreven så vil områdeinnhold være et sted du benytter deg av. Denne videoen forsøker å forklare hvordan du bruker områdeinnhold og hva som er funksjonaliteten.

 
​​
3. Hvordan laste opp bilder og dokumenter
- Her lærer du hvordan du på lettest mulig måte laster opp mange bilder, eller dokumenter, til systemet på en gang. Denne måten er den beste når det kommer til å ha  full kontroll på bildebanken til foreningen. 

 
4. ​​Hvordan opprette en "Nyhet"
- Nyhet og artikkel er to sider av samme sak i vårt system. Det eneste du behøver å huske på er at en nyhet havner på forsiden, mens en artikkel stort sett brukes som innhold til menypunkter. Bortsett fra det fungerer de på samme måte. Her lærer du hvordan du oppretter en nyhet. Video nr 7 og 8 viser deg artikkel

 
5. Hvordan sette inn en link
- Du lærer hvordan du linker til andre nettsteder i en nyhet eller artikkel.

 
6. ​Hvordan sette inn kart fra Google Maps
- Her lærer du hvordan du setter inn et kart i en nyhet eller artikkel. Veldig greit i forbindelse med å vise folk hvor ting foregår. Kartet er knyttet direkte til google maps appen på folks smarttelefon, så de får enkelt opp veibeskrivelse ved å trykke på kartet.

 
7. Hvordan opprette et Menypunkt
- I denne videoen lærer du hvordan du raskest mulig setter opp et nytt Menypunkt på navigasjonsmenyen. Videoen viser kun oppsett av menypunkt. Ikke hvordan man redigerer innholdet. Det er likt som i video 3. Hvordan opprette en "Nyhet"

 
8. Hvordan opprette en Undermeny
- Her lærer du hvordan du på raskest mulig måte setter opp en fungerende undermeny til et menypunkt. Videoen viser kun oppsett av menypunkt. Ikke hvordan man redigerer innholdet. Det er likt som i video 3. Hvordan opprette en "Nyhet"

 

​​

9. Hvordan opprette Kalenderaktivitet
​​​- Her lærer du hvordan du oppretter en aktivitet eller arrangement i aktivitetskalendern på hjemmesiden. Det er svært viktig at alle foreningene sørger for at denne til enhver tid er oppdatert, da den er noe av det de aller fleste ser etter når du besøker hjemmesiden.
 
​ 
10. Hvordan bruke påmeldingsfunksjonen i kalenderen
- I denne videoen lærer du hvordan du bruker påmeldingsfunksjonen i kalenderen. 
​​​
 

11. Hvordan endre forsidebilde
​- I denne videoen lærer du hvordan du endrer forsidebilde på hjemmesiden. Vi ser også på ulike eksempler på hva slags bilder man ikke bør bruke. 
​​
 

12. Gjennomgang av medlemsadministrasjon
​​
 

​13. Filtrert kalender i en "Nyhet" eller "Artikkel"
​- Her lærer du hvordan du setter inn en kalender på en hvilken som helst side. Være seg en nyhet eller en artikkel. Den viser også hvordan du i denne kalenderen kun viser en spesifikk type aktiviteter.
 
14. Hvordan opprette Gmail og Instagramkonto for foreningen
 
​​​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.