Hund og etikk
Publisert 21.01.2019 08:37
Oppdatert 11.02.2019 12:55
Hund og etikk

​​​​​​

​Aversjonsdressur.

NJFF og jakthundforbundenes tilbud om aversjonsdressur er etterspurt av hundeeiere. Spesielt jakthunder blir rutinemessig testet for å unngå at de blir fristet til å jage eller angripe sau og andre husdyr på utmarksbeite.

Etterspørselen viser at hundemiljøene tar forholdet til husdyr på utmarksbeite på alvor, og det etableres gode relasjoner mellom jakthundemiljø og husdyreiere. Aldri har det vært mulig å jakte med hund i større deler av Norge enn i dag.

NJFF mener at all​​e som skal ferdes med løs hund i områder med husdyr må forvisse seg om at hunden er sauerein.

Er du sikker på at din hund ikke jager eller angriper beitedyr?​

                    

​Båndtvang

Båndtvangsperioden i Norge er fra 1.april til 20.august. Likevel er det mange muligheter for å trene og få hunden i god form før jakta. Det er bare å være kreativ og bruke fantasien og legge opp trening deretter.

Kanskje tiden er moden for å terpe litt dressur?

NJFF har også oversikten over treningsterreng som det er mulig å benytte seg av, hvis en ønsker å la hunden få springe løs.​

                    

​Jakthunden gjennom året

Vår firbeinte venn er en toppidrettsutøver som skal prestere når vi ønsker det.

Legger du opp foring og trening slik at hunden kan yte maksimalt når den slippes på rypefjellet 10.september eller i elgskogen den 25.september?

Stiller du fornuftige og rettferdige krav til din firbeinte jaktkamerat?

Alle hunder er individer som både må dresseres, trenes og fores på rett måte. Det er viktig at vi som hundeeiere har kompetanse og kunnskap om hvordan vi best skal legge til rette slik at jaktkameraten kommer i form og presterer når det gjelder.​​

 
Del på Facebook Del på facebook
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.