Mitt verv
Publisert 13.02.2018 12:08
Oppdatert 04.03.2019 10:29
Som nyvalgt inn i et tillitsverv er det mye å sette seg inn i for at ting skal fungere. Denne guiden er et verktøy for deg og ditt styre i den daglige driften av din lokalforening. Nederst på denne siden finner du en liste med oversikt over de vanligste vervene i et styre, og nyttige tips og informasjon for hvert verv finenr du ved å trykke på vervet.
Mitt verv

​​​​Styrets an​svar​​​

Som medlem av et nyvalgt styre er det viktig at hver enkelt setter seg godt inn i foreningens og forbundets vedtekter. Styret er samlet ansvarlige for den daglige driften av foreningen. Det er deres ansvar å planlegge aktiviteter i foreningen, og sørge for å følge opp virksomhetsplanen som foreningens årsmøte vedtar. En av de aller viktigste oppgavene er å legge opp arbeidet i foreningen slik at medlemmene får delta i arbeidet med de sakene som opptar dem.​​​


Flere roller

​Styret i lokalforeningen består av flere roller som skal dekkes, og blant de vanligste er: Leder, nestleder, sekretær, kasserer, utvalgsledere, studieansvarlig og varamedlemmer. I noen foreninger, særlig mindre foreninger som ikke har stor drift, er enkelte av styrerollene slått sammen. F.eks. at en person er både kasserer og sekretær, eller at sekretær og så er leder i et utvalg osv.


Utvalg

I mange foreninger er det utvalg for fiske, jakt, hund, skyting, barn og unge, kvinner, etc. I de fleste tilfeller velges utvalgslederne inn som styremedlemmer i foreningene. For noen av disse innsatsområdene har foreninger en enkelt kontaktperson i stedet for utvalg. Da er det vanlig at kontaktpersonen sitter i styret. Det kan f.eks. gjelde kvinnekontakten.

Det er viktig å trekke andre personer inn i arbeidet enn de som sitter i styret. La medlemmene få vite at det er behov for dem. Slik kan dere skape et godt miljø i foreningen.​​​Det er viktig å huske på at: 
  • Barn og ungdom er blant våre store satsingsområder, og som styret skal sørge for at foreningen driver et aktivt barne- og ungdomsarbeid. 

  • Vi har høyt fokus på å øke kvinneandelen i organisasjonen. 

  • Styret skal utforme årsmelding og regnskap til foreningens årsmøte og til forbundet sentralt. 

  • Styret har plikt til å anmelde innrapportert ulovlig jakt og fiske. 

  • Styret sitter ikke med all jobben i foreninga alene, det er deres ansvar å delegere, men det er lett å drive rovdrift på de aller ivrigste. Pass på så de ikke blir utbrent! 

  • Hold lokale medier informert om hvem dere er og hva som skjer! ​​

Trykk på verve​ne nedenfor og les mer om arbeidsoppgaver, tips og finn nyttige maler:


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Bilforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.