Jakt og føring av hund – Sollia Fjellstyre og Solemskogen JFF

 • Fra:
  06.10.2022 kl. 20.00
 • Til:
  09.10.2022 kl. 18.00
 • Varighet:
  4 dager
 • Sted:
  Sollia Fjellstyre
 • Pris:
  Gratis
 • Arrangør:
Legg i kalender
KONTAKT

Del:

 

Vi tar med oss inntil 15 jegere + instruktører med hund.

Om du vil oppleve jakt med hund både i skog og fjell har du nå muligheten. Vi samarbeider med Sollia Fjellstyre og stiller med egne instruktører. Arrangementet er åpent for alle, langhelgen 7. – 9. oktober. Vi jakter rype, skogsfugl og hare. Innkvartering er på plass.

Sollia fjellstyre forvalter Setningen og Atnedal statsallmenning, som ligger øst for Rondanemassivet og mellom Østerdalen og Gudbrandsdalen. Kart over fjellstyret finner du her.

Vi legger opp til inntil 15 deltagere og tre instruktører fra oss som stiller med gode hunder. Dette er en mulighet til både lære om og oppleve fjellets og skogens småvilt og bli bedre kjent med jakthundmiljøet i Solemskogen JFF.

Vi stiller med erfarne ekvipasjer som byr på føring av hund i fjellet. Skulle du ønske å ha med egen hund må dette avklares med våre instruktører som er ansvarlig for arrangementet.

Det er ingen krav til forhåndskunnskap og jakterfaring, utover at du må ha jegerprøven og være registrert i Jegerregisteret og betalt jegeravgiften for småvilt. Vi har fiksa jaktkort i samarbeide med fjellstyret til 15 jegere.

 

Føring av hund i fjellet og mulighet for å ta med egen hund

På samlingen vil vi i tillegg til jaktmuligheten orientere om og vise praktisk føring av hund i terrenget hvor vi hensyntar bl.a. vindbruk og reviering. Det handler også om hva som er viktig å tenke på mens hunden ikke er i slipp. 

Om du ønsker å ta med egen hund, avklares dette med kursansvarlig / instruktører (se egen avmerking ifm påmelding lengre nede). Vi presiserer at det IKKE er krav om egen hund, men at det kan være et tilbud om noen ønsker å stille med egen hund etter avtale med instruktør og ansvarlig for arrangementet,

 

john_arne_medalen.JPG
Leder av jakthund i SJFF John Arne Medalen på jobb i fjellet

   

Vi organiserer felles innkvartering på Rondetunet / Rondane Friluftssenter. Vi leier den store kurshytten med 16 sengeplasser, stuerom og eget kjøkken for felles måltider.

Det er noen flere hytter på Rondetunet som evt kan leies separat. Dette må i så fall avtales direkte med Rondetunet om du ønsker egen innkvartering.

Ankomst 6. oktober på ettermiddag / kveld. Faglig del om jakt i skog og fjell, med og uten hund, sosial samling. Vi håper også fjellstyret kommer på besøk, og gir gode tips og råd i tillegg til å informere om deres rolle i forvaltningen.

Oppstart jakt fra 7. oktober. Vi deler oss opp i grupper, med jakt fordeling på skog / fjell- og hundeførere. Videre fortsetter vi å jakte 8. og 9. oktober frem til felles utsjekk og hjemreise. Vi vil belyse forhold som vindbruk og reviering under føring av hund i terrenget.

Pris totalt for medlemmer i Solemskogen JFF kr 1500, jakt og innkvartering inkludert. Om du ikke er medlem i Solemskogen JFF er prisen kr 2500. I tillegg settes det opp matbudsjett (kun for felles middager) som vi estimerer til ca kr 600 pr deltager (drikke ordner den enkelte).

Vi arrangerer innkjøp til felles middag fredag og lørdag. Så her blir det dugnad og fellesskap. Annen mat tar du selv med, også type snacks og drikke.

Når deltagerlisten er på plass, sender vi e-post til samtlige med mulighet for evt koordinere felles transport. Vi tar høyde for inntil 15 deltagere.

Vilt som skytes tilfaller jeger / skytter. Retningslinjer fra fjellstyret knyttet til bag-limit på rype vil gjelde (detaljer kommer nærmere kursstart). Vi jakter rype, skogsfugl og hare.

Vi samles til felles oppstart og forberedelser i løpet av torsdag ettermiddag / kveld.

 

kid-fanget-fugl.png.jpg
Jakten er åpen for alle, medlemmer i Solemskogen JFF blir prioritert ved stor pågang

 

Registrert i jegerregisteret og betalt jegeravgift.

Eget våpen med våpenkort (hagle) med ammunisjon, gode støvler og generelt klær / utstyr for å være utendørs en hel dag. Været i fjellet kan være skiftende i oktober. Og selvsagt kompass, evt GPS om du har og godt humør.

Matpakke og type termos fikser du selv, - vi koordinere innkjøp til felles middag fredag og lørdag.

Skogsfugljakt-Vang-NJ-05410- Foto_Torgeir__W._Skancke.JPG.jpg

 

Vi minner om at du som medlem har rabatt på Løvenskioldbanen. Ta gjerne en tur, - vi har avtale med haglebanen som du finner informasjon om her.

Pris totalt for medlemmer i Solemskogen JFF kr 1500, jakt i tre dager og innkvartering inkludert.

Om du ikke er medlem i Solemskogen JFF er prisen kr 2500.

I tillegg settes det opp matbudsjett (kun for felles middager) som vi estimerer til ca kr 600 pr deltager (drikke ordner den enkelte).

Vi ønsker påmeldinger snarest, - og aller senest 20. september. Det er bindene påmelding. Alle påmeldte blir kontaktet senest rett etter 20. september. Info om betaling kommer i separat melding etter at vi har registrert din påmelding.

Ønsker du egen innkvartering kontakt Rondetunet / Rondane Friluftssenter direkte for å sjekke ut muligheter og priser.

Påmelding

Her er det bare å melde seg på, linken finner du her

Vi kommer tilbake til deg når vi har mottatt din påmelding. 

Info om betaling kommer separat.

 

Velkommen på jakt !

Legg i kalender
KONTAKT

Del: