MENY hamburgermeny Close-menu button

Fisketips for de yngste og Fiskesommer med Solemskogen JFF

De yngste klarer fint å håndtere fiskestanga med litt veiledning. NJFF gir deg gode fisketips med barn på fisketur. De første fisketurene er minner for livet, bare å komme seg ut.

Publisert 20. juli 2022 kl. 22.15

Gjør det enkelt, det viktigste er å kjenne det lever i stanga.

Første bud er å gjøre fisketuren til en positiv opplevelse på barnets premisser. Glem laks og dypt havfiske, nå er det fiske på grunna som gjelder. Det som er viktig er at barnet forstår hva det er med på, og at det gis muligheter for suksess i form av fangst. Størrelsen på fisken er ikke avgjørende. 

Gode fisketips for s​​må barn på tur:

  • Velg en kort fiskestang som du ikke er redd for. Vi anbefaler åpen haspelstang. Barnet klarer å håndtere denne med litt veiledning. 
  • Oppsøk gjerne vann eller brygge der det finnes små fisk, da øker sjansen for en vellykket tur.
  • Bruk tynt snøre og små kroker.
  • Fisk med agn. Bruk mark i ferskvann, og gjerne reker i sjøen.
  • Bruk gjerne dupp i ferskvann. Det visualiserer fisket fint når duppen begynner å røre på seg og barnet kan legge fra seg fiskestanga når noe annet fanger interessen, uten at kroken setter seg fast. Duppen og kroken fisker videre uansett.
  • Fisk gjerne med bunnmeite i sjøen. Et lite søkke og krok med agn, så er det bare å hive ut og la det ligge på bunnen til fisken tar.
  • Ta vare på fangsten. Alt kan spises. Pakk inn fangsten med smør og salt, tang og skjell i aluminiumsfolie, og legg på bål eller grill. Spis med fingrene og nyt sommeren. ​​​


Bli med Solemskogen på Fiske-sommer 15. og 16. august

Vi inviterer ​barn og unge med foresatte til å fiske etter ørret, abbor og karuss i Trollvanntjern på Kjelsås​. Alle vil få god hjelp fra oss i Solemskogen JFF, slik at flest mulig av barna får fisk.

Se informasjon du finner her og her.

 

Vi anbefaler også arrangement i regi av Fiskejenter i Marka. 

Fiskejenter i marka har flere arrangement gjennom året. 

13. september er det Basiskurs for jenter, se informasjon du finner om dette her.