MENY hamburgermeny Close-menu button

Kursplan for jegerprøvekurs i Oslo er lagt ut

Vi har på plass oppdatert kursoversikten for jegerprøvekurs. Allerede i januar starter vi opp. I år blir det også mulig å ta jegerprøven på dagtid under vinterferien.

Publisert 01. desember 2022 kl. 11.51

Dette lærer du på jegerprøvekurset:

Kurset er både teoretisk og praktisk lagt opp. Undervisningen skjer dels på skytebanen, dels på skolebenken. Det undervises i alt fra holdninger og regler for human jaktutøvelse, til bruk av kart og kompass, våpenhåndtering, postplassering og avstandsbedømmelse og etterbehandling med ivaretakelse av viltet, for å nevne noe.

 

Krav til deltagelse og mulighet for e-læring

Jegerprøvekursene følger læreplan fastsatt av Miljødirektoratet. Det er mulig å ta noen samlinger som e-læring, se informasjon om dette for det enkelte kurs. Vi anbefaler deltagelse på alle samlinger.

 

Eksamen etter fullført jegerprøvekurs

Når kurset er fullført avlegges eksamen som består av 50 spørsmål med noen ulike svaralternativer, hvor ett svaralternativ er korrekt. Ved minst 40 rette svar er prøven bestått, og du blir registrert i Jegerregisteret. Om du ønsker å avlegge eksamen i Oslo, melder vi opp til eksamen. Dato for eksamen gis god tid før eksamensgjennomføringen. 

Fra Solemskogen JFF har vi gode eksamensresultater med > 95 prosent bestått. Følger du godt med og stiller forberedt skal det gå bra. 

Vi sender alle deltagere linker til gratis test-oppgaver, greit som del av forberedelser til eksamen. I tillegg guider vi for gode tema rundt e-læring for kursets alle samlinger. 

Påmelding på jegerprøvekursene

Du finner lenker tiil påmelding på det enkelte kurs i kursoversikten. Se oversikt nedenfor. Husk at det kan være fulltegnet kurs, så påmelding i god tid er å anbefale. Du vil motta en bekreftelse fra oss med videre detaljer når vi har mottatt og registrert din påmelding. Enkelt og greit! 

 

Jegerprøven og samlinger

Jegerprøven fra 9. januar på kveldstid, se link til kurset her

Jegerprøven i vinterferien på dagtid, se link til kurset her

Jegerprøven fra 20. mars på kveldstid, se link til kurset her

Jegerprøven fra 18. april på kveldstid, se link til kurset her

Jegerprøven fra 3. mai på kveldstid, se link til kurset her

Jegerprøvekurs fra 5. juni på kveldstid, se link til kurset her

 

Kursene overfor vil gjennomføres på Tåsen skole.