MENY hamburgermeny Close-menu button

Jegerprøven august, september og november

Vi kjører jegerprøvekurs i Oslo gjennom store deler av høsten. I artikkelen finner du oversikt og lenker til det enkelte jegerprøvekurs. Kursene i høst går på kveld og arrangeres på Nordre Lindeberg Besøksgård og Løvenskioldbanen.

Publisert 25. juli 2022 kl. 10.12

Dette lærer du på jegerprøvekurset:

Kurset er både teoretisk og praktisk lagt opp. Undervisningen skjer dels på skytebanen, dels på skolebenken. Det undervises i alt fra holdninger og regler for human jaktutøvelse, til bruk av kart og kompass, våpenhåndtering, postplassering og avstandsbedømmelse og etterbehandling med ivaretakelse av viltet, for å nevne noe.

 

Krav til deltagelse og mulighet for e-læring

Jegerprøvekursene følger læreplan fastsatt av Miljødirektoratet. Det er mulig å ta noen samlinger som e-læring, se informasjon om dette for det enkelte kurs i oversikten nedenfor. Vi anbefaler deltagelse på alle samlinger.

 

Eksamen etter fullført godkjent jegerprøvekurs

Når kurset er fullført avlegges eksamen som består av 50 spørsmål med noen ulike svaralternativer, hvor ett svaralternativ er korrekt. Ved minst 40 rette svar er prøven bestått, og du blir registrert i Jegerregisteret. Om du ønsker å avlegge eksamen i Oslo, melder vi opp til eksamen. Dato for eksamen gis god tid før eksamensgjennomføringen. 

Fra Solemskogen JFF har vi gode eksamensresultater med > 95 prosent bestått. Følger du godt med og stiller forberedt skal det gå bra. 

Vi sender også alle deltagere linker til gratis test-oppgaver, greit som del av forberedelser til eksamen. I tillegg guider vi gor gode tema rundt e-læring for kurset alle samlinger. 

Påmelding på jegerprøvekursene

Du finner lenker tiil påmelding på det enkelte kurs i kursoversikten. Se oversikt nedenfor. Husk at det kan være fulltegnet kurs, så påmelding i god tid er å anbefale. Du vil motta en bekreftelse fra oss med videre detaljer når vi har mottatt og registrert din påmelding. Enkelt og greit! 

 

Følgende kurs i Oslo nå i høst

Jegerprøven fra 9. august, se link til kurset her

Jegerprøven fra 29. august, se link til kurset her

Jegerprøven fra 19. september, se link til kurset her

Jegerprøven fra 7. november, se link til kurset her

Jegerprøven fra 23. november, se link til kurset her