Kurs i ettersøk og blodspor fra 23. april - FULLTEGNET

Alle som jakter elg, hjort eller rådyr må ha tilgang på godkjent ettersøkshund. Vi kjører kurs for jegere og hundeeiere fra 23. april. Målgruppen er hundeførere som vil begynne å trene spor med hunden sin, enten for på sikt å bli en ettersøksekvipasje, eller for å konkurrere i blodspor.

Publisert: 13. mars 2024 kl. 19.18

Sist oppdatert: 18. april 2024 kl. 15.40

Krav om ettersøkshund

Det er mye som må være i orden til jakta starter. Hver enkelt deltaker i et jaktlag og enhver jeger som jakter alene har et selvstendig ansvar for at man har tilgang til ettersøkshund.

Selv om du i jakta gjør alt for å avlive dyra på en sikker og effektiv måte, hender det før eller siden at du gjør en feilvurdering, eller rett og slett avleverer et dårlig skudd. Da er det viktig at du har klart for deg hvilke rutiner du plikter å følge. Dette for å sikre en human jaktutøvelse, bidra til et effektivt ettersøk og avlivning av skadde dyr. Det gir også jegeren en mulighet til å finne døde dyr som han ikke klarer å finne uten hjelp av hund. 

Du kan jobbe frem og selv bli godkjent ekvipasje. Etter du kan tegne avtale. En slik avtale om tilgang til godkjent ettersøkshund vil si at ettersøkshunden eller ettersøksekvipasjen må være på skadestedet innen fire timer, hvis jeger/jaktlag ikke selv har tilgang til egen godkjent ettersøkshund.

Kurs ettersøk og blodspor

Jakthund miljøet i Solemskogen JFF gjennomfører kurs med erfarne instruktører i april.

Du finner lenke til kurset og mulighet for påmelding her.