Jentetur til Valevatn

Eigersund jff ved Therese Bowitz Havsø arrangerte jakttur til Valevatn. 5 jenter stilte på rypejakt søndag 12. september.

Publisert: 14. september 2021 kl. 20.47

Sist oppdatert: 23. september 2021 kl. 15.34

lagbildetrype.jpeg
Jaktlaget, fra venstre: May Kristin Skadberg(med sin første rype), Victoria Rasmussen, Jan Inge Bilstad, Therese Bowitz Havsø, Ina Kristin Bjelland, og Anne S. Sleveland. Foto: TH

Vi møttes på Essoen på Vikeså og kjørte samlet oppover. Regnet pøste ned, men det var lovet oppklaring utpå dagen.

Ankomst til Lortabu i pøsregn og lavt skydekke(tåke). Etter hvert roet regnet seg såpass at vi «salet» opp og fordelte oss i to lag. Skodda på toppene, men regnet gav seg i hvert fall.

Viktoriataka.jpeg
Til tider tett skodde. På bildet Victoria Rasmussen i tåkeheimen. Foto: TH

Laget som gikk på de høyeste toppene, kom aldri ut av skodda og ble hindret av det. Men de fikk seg i hvert fall en fjellrype. 

Det andre laget fikk litt bedre sikt og så ca. 40 ryper. Lett blanding av li- og fjellryper, men dessverre ingen fangst.

lirype.png
Vi fikk etter hvert kontakt med fugl i tåka. Her en av lirypene i det første kullet vi traff på. Foto: Terje Havsø

Vi var ute til kvelds og fikk masse god trim og flotte naturopplevelser. Det er viktig å roe ned litt med gode pauser med hvile for både jeger og hund.

avpause.jpeg
En pust i bakken gjør godt for både jeger og hund. Fra venstre: Anne S. Sleveland og Victoria Rasmussen. Foto: Terje Havsø

 

Dette er et høyfjellsterreng med topper 1100 meter over havet. Valevatnterrenget er kjent for å være utsatt for vind og tett tåke og … været kan skifte fort.

victotiapointer.jpeg
Været skifter fort i høyfjellet. Victoria med sin 9 mnd. gamle pointer. Og været var tidvis godt med sol og blå himmel. Foto: TH

Vi fikk noen flotte jaktsituasjoner der vi kunne gå etter fugl som vi hadde sett på lang avstand, spennende!

Anne.jpeg
Anne S. Sleveland har observert fugl på langt hold og tar opp jakten. Foto: Terje Havsø

Jan Inge Bilstad og Terje Havsø med som «kjentmenn». Dette siden de to er tålig godt kjent i terrenget siden de har jaktet i Valevatn i gjennom flere år.