MENY hamburgermeny Close-menu button

Jegerprøvekurs 31/1-22

Da er vi endelig i gang igjen med nye jegerprøvekurs. De 4 første kursene i 2022 avholdes 3/1, 6/1, 31/1 og 3/2.  Det vil komme flere kurs etter hvert.

Førstemann til mølla til kursene er fulle. Jeg kan dessverre ikke ta hensyn til tidligere beskjeder om "jeg ønsker første ledige kurs" eller lignende, da det er problematisk å holde styr på.

Du kan melde opp flere på samme mail, om du har venner/familie som du vil gå på kurs sammen med.

VIKTIGE DETALJER:
1: Da denne mailen går ut til drøyt 400 personer, dersom du har spørsmål, vennligst sjekk denne siden først:
https://www.njff.no/rogaland/stavangerogrogaland/jegerproven

Her ligger også gavekort til jegerprøven, som kan benyttes hos oss, med valgfritt beløp.

2: Vennligst meld deg opp til minst to kurs i prioritert rekkefølge, om du kan, da førsteprioritet kan være opptatt, og vi sparer oss da for mailer frem og tilbake.

3: Dersom ingen kurs passer enda, vennligst gi beskjed om du vil stå videre på interesseliste, så jeg beholder deg der.

4: Dersom du ikke lenger er interessert i kurs hos oss(av hvilken som helst årsak), bare slett denne mailen, så vil du fjernes fra interesselisten.

Dersom du får plass, vil jeg sende en epost med et krav om NOK 500,- som teller som bindende påmelding, samt noen spørsmål dere må svare på, og info om registrering i det statlige systemet.
For de som arbeider offshore/turnus, dere kan ta vanlige kurs, og bare ta opp igjen manglende samlinger på senere kurs.

Noen datoer kan komme til å endres i tilfelle uforutsette problemer. Om datoene er vanskelige å lese, ligger de og i vedlegget.

Kursene holdes på klubbhuset til Stavanger og Rogaland Jeger- og Fiskerforening i Kiellandsstien 26, 4045 Hafrsfjord, med mindre annet er angitt over. Den 3. samlingen foregår utendørs ved Friheim og 4. samlingen foregår utendørs på vårt anlegg på Skurve, sør for Ålgård. Dere får nærmere informasjon om de dagene under kurset. Merk at samling 4, (og noen ganger samling 3) står utenfor rekkefølgen, dette er fordi dette er skytedagen på 6 timer, som vi må sette opp i en helg, og rekkefølgen blir da litt utenom serie.

Kursavgift (pr 2022)

Kursavgiften er kr 1900,- for medlemmer av Stavanger og Rogaland Jeger- og fiskerforening, kr 1 400,- for medlemmer til og med 25 år, og kr 2650,- for alle ikke-medlemmer. Kursavgiften betales helst med vanlig bankkort (kredittkort fungerer ikke, og vi ønsker å unngå kontanter), da med fratrekk for tidligere innbetalt forskudd.
(Bok og eksamensgebyr kommer utenom, resten av materiell et dekkes av oss)

HUSK Å BEHOLDE KVITTERINGEN FOR AVLAGTE SAMLINGER TIL ETTER EKSAMEN. DERSOM DU MÅ TA SAMLINGER PÅ ANDRE KURS, ER DETTE EKSTREMT VIKTIG, DA FREMMØTELISTENE VÅRE KAN VÆRE MANGELFULLE I SLIKE TILFELLER

Dersom du ender opp med å mangle samlinger etter et kurs, og du ikke vet neste samling du kan møte, MÅ jeg få beskjed snarest via mail, slik at jeg kan sende dere info om nye dager dere kan møte på, for å fullføre kurset.

Dersom du ønsker jegerprøvekurset til medlemspris, må dere melde dere inn før første kurskveld. Lavere kursavgifter er en av medlemsfordelene i foreningen vår. Her kan du finne andre fordeler http://www.njffbutikken.no/no/artiklar/stavanger-og-rogaland-jff-7.html. Du er velkommen som medlem, med reduserte priser på ca 20 jaktterreng samt en hel del elver.

Kursavgiften dekker det materiellet som brukes under kurset, slik som ammunisjon og lån av våpen. Kurset dekker imidlertid ikke "Jegerprøven med Norges Jeger- og Fiskerforbund" eller "Den nye Jegerprøveboka" som er pensum til teoretisk eksamen. Boka kan du kjøpe under kurset for kr 450,-, dersom du ikke skaffer den selv andre steder.
Jegerprøveboka som lydbok kan kjøpes i medlemsbutikken hos NJFF.no dersom du er medlem. Alternativt kan den "lånes" på nettbiblioteket for blinde og svaksynte, dersom du har lese eller skrivevansker.

Kursavgiften dekker ikke eksamensgebyret på ca 330,-( ikke under vår kontroll). Kommunen arrangerer omtrent 3-4 eksamener årlig, justert etter behov.

Instruktør

Vi benytter autoriserte instruktører og kursene kjøres gjennom Studieforbundet Natur og Miljø. Den 3. og 4. samling kommer det til å være flere instruktører til stede.

Ta med

Til første kurskvelden tar du med:

1. Dokumentasjon som viser personnummeret ditt (11 siffer)

2. kursavgiften, kr 1 900,- (1 400,- for inntil 25 år) for medlemmer eller 2 650,- for andre. (Minus innbetalt forskudd)(Bankkort foretrekkes, kredittkort fungerer ikke)

3. medlemskort for de som er medlemmer.

4. kr 450,- dersom du ønsker å kjøpe "Jegerprøveboka". (betales helst med kort)

Andre opplysninger

Inntil 2 samlinger av samling 5-9 kan tas som selvstudium via internett  hjemme(står 1 på nettsiden, men det er feil), dersom du har gyldig grunn for fravær fra kurset den kvelden, men besvarte arbeidsoppgaver må da leveres inn de påfølgende samlingene. Vi vil likevel anbefale at du er til stede under alle samlingene. Måten du tar selvstudiet er ved å gå til følgende adresse:

http://nacl.no/

og klikke deg inn på det røde feltet nede i bildet, hvor det står "E-læring Jegerprøven".

Det finnes systemkrav som må oppfylles, les mer om dette på siden du kommer inn på.

Samling 1-4 er alle obligatoriske, Dersom du har fravær en av disse dagene, eller for mange av samling 5-9, må du ta igjen de tapte samlingene på et annet kurs, i løpet av det inneværende eller neste halvår, før du får godkjent kurset. Det er ikke nødvendig å betale ny kursavgift hos SRJF for slike samlinger, men jeg må få beskjed, slik at jeg får satt dere opp på mailingliste over de som mangler samlinger.

Dersom dere ser at dere kommer til å miste en eller flere samlinger, kan dere møte opp på samme samling på et annet kurs som er listet over(hvis det står flere kurs listet i denne mailen) Prøv å følge hele kurset dog, da det fort kan blir vel mange på noen samlinger, dersom flere flytter over.

Dersom du har behov for ytterligere informasjon, må du gjerne ta kontakt med oss.

Velkommen til kurset.

Med vennlig hilsen

Stavanger og Rogaland

Jeger- og Fiskerforening

Kursleder jegerprøvekurs

Sveinung Idsø