Informasjon og påmelding
Introjakt på rådyr – jakte rådyr med Hagle

Introjakt på rådyr – jakte rådyr med Hagle

 Fredrikstad kommune har flere eiendommer de leier ut til jeger- og fiskerforeninger med den hensikt at nye jegere kan få mulighet til å jakte sammen med erfarne jegere fra disse foreningene. Borge JFF kan tilby deg som ny jeger å delta på rådyrjakt med hund. Dette foregår i Gansrød-området sammen med erfarne faddere fra foreningen. Om du ikke er helt ukjent med jaktformen og jaktet uten hell, er det også mulighet for deg å melde deg på for å delta med eller uten fadder. Er du mellom 16 og 18 år deltar du på Opplæringsjakt, ref Utøvelsesforskriften §6.

Opplæringen foregår i to deler, hvor det er obligatorisk med begge deler.

Alle som skal delta på jakten vil delta begge dager.  Slik at allerede fra start vil du bli kjent med den som skal være fadderen din.

 

Dag 1 fredag klokken 18:00-21:00, Teori

Teoridelen foregår innendørs der sikkerhet under jakt, viltarten, utstyret, jaktmetoden og ivaretakelse av viltet inngår.

 

Dag 2 lørdag klokken 08:00-15:00 Praktisering av jakt

Jakten vil foregå som posteringsjakt der vi driver gjennom de ulike områdene med kortbeinte hunder. På posten vil du sitte sammen med en av våre erfarne medlemmer, som hjelper deg med å finne riktig post, bedømme sikre skyte retninger, ta ut avstander det er forsvarlig å skyte på å vise deg hvordan man oppfører seg på rådyrpost. Det vil kun være anledning til å bruke hagle på jakten. Dyrene vi feller under jakten vil bli slaktet (vommet og flådd) i løpet av dagen og deretter hengt på kjølelager for mørning.

I kurset inngår også egnet ammunisjon i kaliber 12 (har også kaliber 20)

 

Veien videre

Uken etter vil du få mulighet til å være med på parteringskurs, og også få med deg litt kjøtt fra rådyret hjem.

Detaljer
Krav for å delta

For å delta på dette må du være fylt 18 år, ha bestått jegerprøven, betalt årets jegeravgift og ha egen hagle. Om du er mellom 16 og 18 år kan du delta på opplæringsjakt (ref Utøvelsesforskriften § 6), men da må du ha med samtykke fra dine foresatte i tillegg til å være registrert i Jegerregisteret. Du må også ha med (lånt) hagle. 

Påmelding
Medlemsnummer
Fornavn*
Etternavn*
Gateadresse*
Postnummer*
Poststed*
Epost*
Mobil*
Fødselsdato:
Dag*
Måned*
År*
Ønsker nyhetsbrev fra forbundet
Kommentar
Meld på
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.