Informasjon og påmelding
Grunnkurs ettersøk

For hundeeiere som ønsker å få teoretisk og praktisk kunnskap om hvordan man trener  ettersøkshund, og går frem for å få godkjent ettersøkshund.

Kurset starter med teori mandag 27. april kl 18

Deretter blir det trening og praktisk sporlegging ute i felt fire påfølgende mandagsettermiddager: 

  • Mandag 4. mai
  • Mandag 11. mai
  • Mandag 18. mai
  • Mandag 25. mai

Teoridelen holdes på Foss gård, Stokkeveien 4, 3403 Lier. Sted for treningsdagene avtaler vi underveis. 

Deltagerne tar IKKE med hund første kvelden!

De påfølgende treningskveldene avtaler vi møtested, legger blodspor, venter på at de skal sette seg, og går sporene sammen med instruktør. 

På slutten av kurset får deltagene råd om videre trening for godkjenning av hunden som ettersøkshund. 

Instruktørene er autoriserte NJFF ettersøksinstruktører, jakthundinstruktør trinn II og ettersøksdommere.

Påmelding og betaling: https://www.deltager.no/grunnkurs_ettersok_blodsporkurs_2020

Litteratur: heftet 'Fra valp til godkjent ettersøkshund' før kursstart. Dette heftet brukes også som pensum. 

--------

Om instruktørene:

Hovedinstruktør på kurset er Rune Borgersen. Rune har drevet med hund siden 1989, og har bred erfaring med flere raser. Blant annet redningshund, hund i forsvaret, jakt og spor med retriver, jakt med dachs og ettersøk med bayersk viltsporhund.

Rune er ettersøksinstruktør og trinn 2 instruktør i NJFF,  samt fylkesintruktør for ettersøk i Buskerud, og har holdt en rekke ettersøkskurs. I tillegg er han ettersøkdommer og drevdommer for dachs.

Anne-Mette Kirkemo er ettersøksdommer, ettersøksinstruktør og trinn 2 instruktør i NJFF, ettersøksjeger i fallviltgruppa i Lier kommune og har to strihårete dachshunder som brukes på ettersøk. 

--------

Om kurset

Dette er et grunnleggende kurs, hvor hundene skal få starte innlæringen av blodspor. Her vil du også få vite hvordan du planlegger veien videre med egentrening for at at din hund skal bli godkjent ettersøkshund. En trenet sporhund har stor samfunnsnytte!

Sporing er en utmerket disiplin for hunden i båndtvangtiden. Den får brukt sine sterkeste sanser og instinkter, og får krevende mental og fysisk trening. Sporing krever et tett og godt samarbeid med fører.

Ingen særlige forkunnskaper kreves. Kurset passer for flere hunderaser.

NJFF – Ettersøk grunnkurs

Mål: Deltakerne skal ha fått innføring i grunnleggende trening av ettersøkshund, hvordan legge spor, og under veiledning fra instruktør ha lagt og gått flere spor.  Deltakerne vil få kjennskap til begrepene som benyttes ved godkjenning av ettersøkshunder og hvordan selve avprøvingen foregår. Deltakerne skal med litt egentrening være godt nok skolert for å kunne melde seg og hunden opp for godkjenningsprøve.

Temaer: Ettersøksjegeren. Hunden. Grunndressur. Sportrening. Skanken og blodet. Utstyr til sporlegging. Sporopplæring og trening. Praksis – legge spor. Fersksporprøven. De første ettersøkene. NJFFs ettersøksutdanning. Krav til hunden i lovverket.

Detaljer
Krav for å delta

Deltager må ha med hund på den praktiske delen av kurset.  

NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.