Informasjon og påmelding
Kurs Dressurinstruktør

NJFF Buskerud arrangerer kurs for nye instruktører i Jakthunddressur helgen 21.-23. august på Foss gård i Lier. 


Tid: Fre 21. - søn 23. august
Pris: 1000,- for NJFF-medlemmer/2500,- for ikke-medlemmer
Påmelding: www.deltager.no/kurs_dressurinstruktor_jakthund_24042020

Instruktør: Anine 'Bannockfield' Imset

Kurslitteratur: NJFFs 'Dressur av Jakthunder

Målgruppe: Aktuelle instruktører for jakthunddressur i lokalforeningene. Jakthundeiere som ønsker å tilegne seg mer kunnskap og ferdigheter omkring jakthunddressur.

Læringsmål: Deltakerne skal ha innsikt i dressur av jakthund, og de momenter som skal til for å etablere et ”godt hundehold”; inkludert foring og stell av hund. Deltagerne skal ha fått innsikt i holdning, kunnskaper og ferdigheter i en utvidet forståelse av dressurmetodikk. Deltagerne skal kunne dele opp en øvelse i ulike momenter og på en pedagogisk god måte kunne gi veiledning og instruere i dette. Deltagerne skal sjøl kunne lære inn momentene på egen hund. Deltagerne skal kunne planlegge og gjennomføre et jakthunddressurkurs.

Deltagerne bør ha med: Egen hund, Leiebånd (180 – 200 cm), Dressurhalsbånd/lenke, Leke/hjelper hunden er vant med å bruke (fille etc.)

Kurset bygger på teoretisk og praktisk opplæring av hund og eier, med vekt på praktisk innlæring. Vi vil la teori og praksis gå hånd i hånd, med vekt på øvelseslære og praksis med egen hund. Det vil også bli lagt vekt på instruksjonspraksis.

Instruktøren skal ha god kunnskap om læringsteori, hunders atferd og sanser, hvordan du kommuniserer med en hund, velge en tilnærming som gir hunden størst mulig sjanse til å lykkes og bruke dette som grunnlag for arbeidet sitt. Vite at hunders læring påvirkes av daglig omsorg som fôring, isolasjon og samhandling med mennesker og dyr. Det legges også vekt på kunnskap om hvilke situasjoner som kan utløse, forsterke eller nøytralisere aggresjon og stress eller annen uønsket atferd. 
Detaljer
Krav for å delta

Krav: Deltagerne skal ha gjennomgått Grunnkurs jakthund (GK) eller tilsvarende, og med fordel ha deltatt på jakthunddressurkurs/dressurkurs ledet av autorisert instruktør. Du må ha interesse for og erfaring med jakthund. 

NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.