Informasjon og påmelding
Fluekastekurs og kurs for fluekasteinstruktører

NJFF Nordland arrangerer et kombinert fluekastekurs og kurs for fluekasteinstruktører på Leknes 12. – 13. juni 2021.

Fluekastekurset er for nybegynnere som etter endt kurs skal være i stand til å beherske overhåndskast og kast fra vannet på et nivå som gjør dem i stand til å utøve et enkelt fluefiske. Kurset gir et godt grunnlag for selv å gå videre med oppøving av egne ferdigheter.
Kurset er på 12 timer.

Fluekasteinstruktørkurset er for instruktører som skal arrangere fluekastekurs for lokalforeningen. Deltakerne på instruktørkurset må ha erfaring fra fluekasting, beherske kast over hodet med og uten dobbelt-trekk og beherske kast fra vannet og med hinder bak. Kurset gir kompetanse til selv å gjennomføre lokale kurs i fluekasting. Kurset gir innføring, veiledning og øving i forskjellige kasteteknikker og vil bestå av en kombinasjon av teori og praktiske øvelser med instruksjon.
Kurset er på 16 timer.

Deltakerne må ta med eget utstyr. Enhåndsstang i klasse 5, 6 eller 7. Hvis du ikke har fluestang, kan det lånes av NJFF Nordland – oppgi det i kommentarfeltet ved påmelding.

Det er utarbeidet eget materiell til kursene, og som tilleggslitteratur anbefales boken "Fluefiske trinn for trinn" av Frank Strifeldt og boka og DVD "Zzzzzzapp" av Mathias Lilleheim.

Instruktørurset avsluttes med en teoretisk eksamen på ca 90 minutter og en praktisk/metodisk eksamen på ca 20 minutter per deltaker knyttet til progresjonen fra "0" til ferdige fluekast (undervisning av nybegynnere).

Deltakerne må selv ordne med mat og eventuell overnatting.
Kurset arrangeres med forbehold om at nasjonale og/eller lokale bestemmelser gjør det umulig å gjennomføre kurset.

Kursleder er fylkesinstruktør i fluefiske Kjell-Helge Christensen, tlf 458 54 752. Eventuelle spørsmål om kursinnhold rettes til Kjell-Helge. Andre spørsmål kan rettes til Rolf Arne Tønseth, tlf 413 06 557.

Bekreftelse på kursplass når deltakeravgiften er betalt til
NJFF Nordland
Folkets Hus
Prinsens gate 115
8005 Bodø

Konto 4750 62 62301 - merk fluekastekurs

Detaljer
Påmelding
Medlemsnummer
Fornavn*
Etternavn*
Gateadresse*
Postnummer*
Poststed*
Epost*
Mobil*
Fødselsdato:
Dag*
Måned*
År*
Ønsker nyhetsbrev fra forbundet
Kommentar
Meld på
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.