MENY hamburgermeny Close-menu button

Fiske

Det er uttalige fiskemuligheter i Telemark. Kystlinjen med alle sine fjorder byr på et godt sjøørretfiske eller dypvannsfiske hvis det er ønskelig. Innlandet består av en rekke større og mindre vann og fjellområdene har tildels et meget bra ørretfiske.

Fiske i Telemark

Telemarkskysten med alle sine fjorder, bukter eller åpne havområder byr på varierende fiske. Her er det muligheter for de aller fleste enten det gjelder dypvannsfiske som f.eks ute på Langesundsbukta eller makrell, sei, lyr fiske i fjordområdene. Sjøørretbestanden er god på kysten og fiskeområdene er mange.

Skrubbe
Det er mange fiskemuligheter fra kysten... Foto: Bjørn Erik Lauritzen

Reiser vi litt inn i landet finnes det vassdrag hvor laks og sjøørret går opp i elvene. De store vanna i Norsjøvassdraget samt vestover i Telemarkskanalen byr også på andre arter som f.eks ørret, røye, sik og abbor. Det samme gjør vann som Toke, Nisser, Fyresvatn, Tinnsjøen m.fl.  

Reiser vi høyere til fjells finnes det både større vann og ikke minst en mengde spennende fjellvann hvor man kan fiske både ørret og røye av meget god kvalitet.

Ørret som ligger på fjell
...til fjellet i Telemark. Foto: Bjørn Erik Lauritzen

 

Mulighetene er svært mange og en samlet oversikt vil du finne i vår nye kartbrosjyre som vil være tilgjengelig våren fra 2017 (se under). Du kan også finne en god oversikt over fisketilbud i Telemark på Inatur. 

NJFF fiskekart Telemark

Det arrangeres også mange fiskekonkurranser i løpet av året. Oversikt for både Telemark og resten av landet, finner du i terminlisten her.

 

NJFF har egne fagsider med mye info og nedlastbart materiell under de forskjellige fagområdene.

​​​Her kan man blant annet laste ned veiledere, kurshefter, avtaleformularer, samt faktaark og faghefter, i tillegg til mye mer.

Se mer ved å trykke her.

 

Tilpass søket for aktivitet og kurs

Snarveier
Velg tidspunkt

NJFF Telemark
Eidanger JFL
Seljord JFL
Tørdal JFF
Tokke JFF
Tinn JFF
Telemark jeger- og fiskerforening
Skien JFF
Siljan JFF
Sauherad Skytterlags JSK
Sannidal JFF
Porsgrunn JFF
Notodden JFF
Nome JFF
Nissedal JFL
Levangsheia JFF
Kviteseid JFF
Kroken JFF
Haukeli JFF
Fyresdal JFL
Drangedal JFF
Bø og Sauherad JFF
Bamble Jeger- og Fiskerlag

Viser 1-0 av 0

Viser 1-0 av 0