- Tror ulvesaken havner i domstolen
Publisert 03.02.2017 10:03
Oppdatert 03.02.2017 10:04
- Tror ulvesaken havner i domstolen
Statsviter Frank Aarebrot mener lovteksten i naturmangfoldloven er uklar. - Det fremstår som dustete at de sier de ikke har klart å lage en lovtekst folk forstår.

Det sier professoren ved Universitetet i Bergen til Nationen.

Frp, Høyre, KrF og Ap gikk denne uken ut med sin egen tolkning av naturmangfoldloven. Dette har ført til at partiene mener Vidar Helgesen tolker loven feil.​​ Statsviter Aarebrot sier til avisen at han opplever hele prosessen som forvirrende.

- Jeg trodde i min naive oppfatning av arbeidsfordelingen mellom statsmaktene at det ikke var Stortinget som tolket lover, men rettsvesenet. Stortinget skal ikke tolke lover, de skal gi lover. Etter min mening opptrer Stortinget ukorrekt i denne saken, uttaler Aarebrot til Nationen, og legger til:

- Hvis de er misfornøyde med en lov de har laget som statsråden prøver å følge, skal de forandre loven. Det framstår som dustete at de sier de ikke har klart å lage en lovtekst folk forstår. De får ta seg bryet med å endre loven, og ikke henge den stakkars statsråden.

Aarebrot tror uenighetene på Stortinget vil ende med en innrømmelse fra politikernes side, om at loven er for uklar. Professoren spår videre at man ender med en lovendring, ikke en presisering av dagens naturmangfoldlov.

- Dette tror jeg blir domstol-mat, konkluderer Aarebrot.

Les mer om:
- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.