​– Grensen er nådd
Audun Hageskal/Jakt & Fiske
Publisert 12.05.2016 10:31
Oppdatert 12.05.2016 11:23
Nærmere 1500 mennesker møtte opp da representanter fra NJFF og Svenska Jägareförbundet samlet seg på Finnskogen i Hedmark for å markere motstand mot ulveforvaltningen.
​– Grensen er nådd
Massivt oppmøte under markeringen på svenskegrensa.

​– Grensen er nådd
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kom med flere stikk til den sittende regjeringens ulvepolitikk.

​​– Grensen er nådd, innledet leder i NJFF-Hedmark, Knut Arne Gjems, til stor applaus fra dem som hadde samlet seg på Morokulien camping ved grenseovergangen mellom Norge og Sverige. Lederen understreket med det bakgrunnen for markeringen 10. mai – den siste i forkant av Stortingets avgjørelse om norsk ulveforvaltning.

–​​ Har ikke kontroll

Representanter fra både Norge og Sverige hadde møtt opp for å vise sin motstand mot dagens ulveforvaltning på begge sider av grensen. Rovdyransvarlig i Svenska Jägareförbundet, Gunnar Glöersen, delte sine erfaringer med ulveforvaltning i indre deler av Sverige, og advarte samtidig Norge mot å gå samme vei.

– Vi kan konkludere med at forvaltningen ikke har kontroll. De 200 ulvene vi har i Värmland tar flere elg enn alle jegerne i Sverige til sammen, og det foreligger ingen plan om hvordan vi skal løse ulveutfordringene i grenseområdene mellom landene våre. Det er ikke rimelig at folk på bygda skal føle seg tvunget til å ta loven i egne hender og risikere fengsel. Grensen er nådd, slo Glöersen fast.

Politisk støtte

Flere sentrale politikere var også innom talerstolen for å vise sin støtte til kampen mot dagens ulvepolitikk. Blant dem var Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum. Han kom med flere stikk til den sittende regjeringen, og særlig til Frp-politiker Siv Jensen.

Regjeringas ulvemelding er ikke en forbedring, men en forverring av ulvesituasjonen. Det virker som Siv hører mer på søstera, Nina, i WWF enn velgerne som stemte henne inn på Stortinget, sa Vedum til applaus fra de oppmøtte.​

Les mer om:
- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.