Berg berget NM-tittelen
Vegard Veberg
Publisert 28.08.2017 11:07
Oppdatert 30.08.2017 12:42
Berg berget NM-tittelen
Marius Berg, Skogen JSK (midten) hanket inn hork etter hork, så det holdt til gull. Svend Wiik, Lillestrøm Sportsfiskere tok sølv, mens Håvard Høgda, Eidskog JFF fikk bronse i klassen for senior herrer.
NM i tradisjonelt meite gikk av stabelen på Lillestrøm 27. august. Laue eller brasme var av flere veteraner regnet som de sikre vinnerartene i Nitelva. Men, det er hork i hengende snøre.

​​​​​​– Alle sammen ble tatt på en liten flekk, forklarer den nybakte norgesmestere, Per Marius Berg fra Finnskogen og Skogen Jaktskytterlag. 

Flere erfarne meitere Jakt & Fiske snakket med hevdet før startskuddet gikk at det var brasme eller laue som ville avgjøre.
De første 20 minuttene av konkurransen sikret også lauespesialisten Håvard Høgda fra Eidskog JFF en halv kilo laue, og lå derfor godt an. Forholdene var langt fra optimale, og vannstanden lav. Dessverre for ham trakk lauene unna etter en snau halvtime, og det gikk betraktelig lenger mellom hver fisk enn de 20 sekundene det var i starten av konkurransen. Høgda sikret seg allikevel en andreplass med 1560 gram.

Flaks fra Finnskogen

Per Marius Berg hadde hellet med seg i trekningen, og fant horken hjemme.

- De sto tett sammen. Jeg prøvde først med maggot, både rød og hvit. Da det ikke ga resultater skifta jeg til meitemark. Da ble det fart i sakene, sa norgesmesteren.
Totalt landet Berg 2310 gram, fordelt på 2-300 hork og en abbor. Berg tok samtlige fisker på den samme flekken, mens kompisen hans satt 20-30 meter unna og landet skarve 60g.
- Jeg hadde ingen store ambisjoner om å vinne. Vi har dette som en artig utflukt en gang i året, men det er selvfølgelig gøy å være norgesmester, forklarer Berg, som vanligvis har børse og bikkjer som viktigste syssel.

Utsatt

NM skulle egentlig gått av stabelen 11. juni, men ble utsatt grunnet ekstremt høy vannføring.
- Det er synd at vi måtte utsette, men vi kunne vel ikke hatt mer flaks med været, forteller primus motor i Lillestrøm Sportsfiskeforening, Cato Røenbakken. Og at vel 80 deltakere fant veien til Lillestrøm er han godt fornøyd med.

- Det er bedre oppmøte enn på flere år. ​


Øvrige plakettvinnere


NM Therese.jpg

Gull: The​​rese Larson Jernberg, Odal SFK​

ungdom.jpg

Gull: Mathias S​ætaberget

ungdom barn.jpg

Sølv: Johan Alexander Rud, Brandval JFF

Damer.jpg

Dameklassen:

Gull: Marianne Rudi, Trøgstad JFF

Sølv: Astrid Bækken, Romedal og Vallset JFF

Bronse: Wenche Evensen, Kroken JFF

LAg.jpg

Lagkonkurransen ble vunnet av Lillestrøm Sportsfiskere, mens sølvet gikk til Eidskog 2 og bronse til  Eidskog 1.

Lillestrøm SF: Knut Hoftvedt, Stein Ødegård og Svend Wiik.

Eidskog 2: Håvard Høgda, Svein Ivar Fjeld og Roy Fjeld.

Eidskog 1: Pål Fjeld, Per Einar Fjeld og Bent Fjeld​.

​​Her er øvrige resultater: Resultater NM Trad meite 2017 Nitelva.xlsx

Her er resutlatene fra NM trad meite 2016 Resultater NM trad meite 2016.xlsx


Les mer om:
- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.