Berømmer NJFF for Oslofjordkonferansen
Publisert 20.11.2017 07:33
Oppdatert 20.11.2017 09:48
Berømmer NJFF for Oslofjordkonferansen
- Å få tallfestet hvilke mengder plast som skyldes på land inn på strendene våre er skremmende, sier Arne Nævra, stortingsrepresentant fra Buskerud for SV, og roser NJFF for det gode arbeidet for Oslofjorden.

​Nævra var til stede på Oslofjordkonferansen, som ble arrangert i Drammen 10-11. november i regi av NJFF. Nævra er viden kjent som naturfilmfotograf og for sitt miljøengasjement.

- Jeg vil også berømme NJFF for at de tar initiativ til denne typen konferanse. Det viser at forbundet har et perspektiv som går langt utover rein høsting av fisk og vilt, sier Nævra til Jakt & Fiske.

Konferansen hadde et bredt program som favnet alt fra sjøfugl til tunfisk og Gyrodactilus salaris. En rød tråd var allikevel presset på naturressursene i det området av Norge med høyest befolkningstetthet.

Ikke plass til oppdrett i Oslofjorden

Initiativene til oppdrettsanlegg i oslofjorden ble imøtegått av styreleder Runar Rugtvedt:

- Det er ikke plass til akvakultur i Indre Oslofjord. Skal man øke den aktiviteten må det enten skje på land, eller langt til havs. Ikke i Oslofjorden eller Skagerrak​.

Leder for NJFFs sportsfiskeutvalg, Gunnar Borgen, stemte også i med en klar melding om hvordan Norges største fiskevann må forvaltes:

- NJFFs marine policy må være fundamentet for vårt arbeid i Oslofjorden. Vi må sikre bærekraftig forvaltning og høsting av marine ressurser. Dette arbeidet er mer presserende enn noensinne.- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.