Gjengedalsvassdraget: Utbygging avslått
Ole Kirkemo
Publisert 13.06.2018 13:03
Oppdatert 14.06.2018 08:45
– Det er naturen som er den store vinneren når planene for utbygging av Gjengedalsvassdraget nå er stoppet.
Gjengedalsvassdraget: Utbygging avslått
Lennart Moe (t.v.) og Nils Ove Rese kan glede seg over at utbyggingsplanene for Gjengedalsvassdraget er stoppet av regjeringen. Her under den spektakulære Gjengedalsfossen, laksens endestasjon i Ommedalselva. Foto: Privat.

​Det sier en glad Lennart Moe i aksjonsgruppa «Redd Gjengedalsvassdraget!» etter at regjeringen i revidert nasjonalbudsjett i midten av mai besluttet å si nei til utbygging av vassdragsperlen i Nordfjord. 

– En festdag for oss som gjennom mange år har jobbet for å hindre utbygging. Vår oppgave har vært å avdekke alle naturkvalitetene i vassdraget, og få fakta på bordet. At vi har vunnet fram, gir tillit til systemet. Men uten et godt samarbeid med Naturvernforbundet hadde vi neppe fått til dette, påpeker Moe.

Jobben videre er å få vassdraget inn i verneplan for vassdrag. Gjengedalsvassdraget var truet av utbygging allerede på slutten av 80-tallet. Også da var det stor motstand mot utbygging, og planene ble skrinlagt. 

Seier for laksen  

Også fylkessekretær i NJFF- Sogn og Fjordane, Reidun Solberg Seim, er svært fornøyd med at vassdraget nå blir spart. 

– Vi har vært spesielt bekymret for minstevannføringen og de negative konsekvenser det kunne ha fått for laks- og sjøørretbestanden. Ommedalselva, vassdragets øvre del, er ei viktig og tilgjengelig lakseelv for folk flest, sier Seim.   

Vassdraget, som ligger i Gloppen kommune i Nordfjord, er et av de største og mest varierte villmarksområdene som er igjen på Vestlandet. Vassdraget har truede naturtyper som bekkekløft, fossesprøytsoner og våtmarksområder.​

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Gjensidige2019
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.