Holmbro norgesmester
Lars Reitan
Publisert 15.04.2018 18:27
Oppdatert 15.04.2018 21:21
Holmbro norgesmester
Magne Holmbro (Høland JSK) sikret seg søndag gullet under NM Jaktfelt i Åmli i Aust-Agder.
Snaut 900 deltagere kjempet om gullet under NM Jaktfelt i Åmli 11.-15. april. Medaljegrossist Magne Holmbro (Høland JSK) sikret seg den gjeveste tittelen.
​​​​Holmbro var den eneste som skjøt fullt hus og 200 poeng under NM Jaktfelt, som for første gang ble arrangert på Sørlandet. Søndag kunne han inkassere sitt tredje NM-gull i greinen.

– Jeg hadde trua på meg selv før finaleskytingen. Det var veldig fine forhold i dag, så jeg hadde forventet at det skulle bli omskyting, sier den nybakte norgesmesteren.
– Heldigvis gjorde jeg som jeg skulle. Nå skal jeg feire med å kjøre hjem og pusse opp kjøkkenet som jeg har holdt på med i seks uker! 

Fredrik Orerød (Froland JFF) og Øystein Johnsen (Stange JFF) sto begge med 198 poeng etter finalen. De to skytterne var de eneste som gikk gjennom første runde med omskyting med fulle hus. Orerød knep til slutt sølvmedaljen, med nok et fullt hus i andre omskyting.​

Imponerende juniorskyting

I juniorklassen var det en 13-åring som stjal oppmerksomheten. D1-skytter Daniel Lavrantsen (Froland JFF) skjøt seg til finalen, hvor han endte på imponerende 185 poeng.
– Dette var veldig gøy! Jeg har notert 8000 salongskudd siden september, og trent veldig mye stående, det gjorde utslaget i dag, sa juniormesteren etter finalen.  
Tonje Fuglås Kvendbø (Surnadal JFF) ble, med 187 poeng, best av totalt elleve damer som tok seg til finalen.
– Jeg trodde jeg lå for langt bak til å vinne i dag. Derfor følte jeg ikke noe særlig press. Nå blir det en litt hyggeligere ti-timers biltur hjem til Surnadal!

​Vidar Almlid fra Beistad JSK ble beste jeger, mens Sverre Lindstad fra Løiten JFF ble beste veteran. 

Finaleholdene var grevling (62 m, stående) og jerpe (109 m, sittende).

Komplett resultatliste: http://nmjaktfelt2018.no/resultater/

​Les større reportasje i Jakt & Fiskes juniutgave.

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.