I tog for ulvejakta
Vegard Veberg
Publisert 04.01.2017 16:19
Oppdatert 04.01.2017 19:15
I tog for ulvejakta
I overkant av tusen personer møtte opp for å demonstrere mot Klima- og miljøminister Vidar Helgesens vedtak om å stanse vinterens lisensfelling av ulv. Mens demonstrantene fylte gata utenfor departementet, satt Helgesen i møte med representanter for demonstrantene. FOTO: VEGARD VEBERG
Godt over tusen mennesker fant veien til Oslo for å demonstrere mot Vidar Helgesens vedtak om å stanse den planlagte ulvejakta. Helgesens partifeller i Hedmark frykter konsekvenser for valgkampen, hvis vedtaket blir stående.

​​​– Her teller vi 18 busser og folk fra hele landet. Dette skaper stort engasjement, og vi mener det juridiske grunnlaget ministeren baserer sitt vedtak på er svært mangelfullt. I Sverige har de startet ulvejakt, og i begge land forholder vi oss til samme regelverk fra Bern-konvensjonen, uttalte leder i NJFF Hedmark, Knut Arne Gjems.​

Tillitsbrudd​

Det var ikke bare ellers sindige hedmarkinger som hadde møtt opp for å markere sin motstand mot den avlyste ulvejakta. Rune Støstad, AP-ordfører fra Nord-Fron i Oppland var klar i talen:

– Vi kjemper sammen for gode, trygge lokalsamfunn i hele Norge. Ulveforliket skulle dempe konfliktnivået, men nå skjer det motsatte. Hele Innlandet ble ført bak lyset. Det er et stort tillitsbrudd, sa han.

Stortingspresident og budbringer​

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) lovte fra talerstolen at han skulle bringe demonstrantenes budskap videre til partiene på Stortinget – og til de relevante komiteene.

Tidligere stortingspresident Dag Terje Andersen var også på plass: 

– Det er ganske spesielt at så mange mennesker har kommet for å demonstrere for at et stortingsvedtak skal bli gjennomført. Vanligvis er det jo motsatt. Dette er en styrke for demokratiet. Vi kan regulere bestanden. Det handler ikke om utryddelse.

Frykter for valgkampen​

Christian Tonning-Riise fra Hedmark Høyre fryktet for valgkampen hvis vedtaket skulle bli stående. Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum var på de samme tankene, men noe mindre bekymret:

– Denne kampen skal vi vinne og vi har argumentene på vår side. Vidar Helgesen skal snart få noe annet å gjøre, sa Vedum, til jubel fra de frammøtte utenfor Stortinget.

Ingen bevegelse

Så gikk toget til Klima- og miljødepartementet, hvor Vidar Helgesen møtte representanter for motstanderne, uten at det så ut til at de klarte å rikke ham: 

– Jeg har visst at denne beslutningen ville skape reaksjoner, men vi har også en lov og en konvensjon å forholde oss til. Jeg har ingen nyheter å komme med utover dette, sa statsråden.

Les mer om:
Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.