Kamp om laksegjesten
Ole Kirkemo
Publisert 08.03.2017 14:11
Oppdatert 08.03.2017 14:18
– Vi sliter med å få laksefiskere fra det sentrale Østlandet til å komme til Sørlandet. Konkurransen fra elvene i Trøndelag og på Vestlandet er tøff.
Kamp om laksegjesten
– Mange forbinder Sørlandet med sol, bading og sjøfiske, i liten grad laksefiske. Det må vi få gjort noe med, sier Jørgen Birkenes, leder av elveeierlaget i Tovdalselva. Foto: Privat.

​Det sier Jørgen Birkenes, engasjert leder av Nedre Tovdal Fiskelag i en reportasje om Tovdalselva i siste utgave av Jakt & Fiske. Elva, som munner ut i havet ved Kristiansand lufthavn, har i tillegg en klynge av gode lakseelver i nabolaget, som slåss med Tovdalselva om oppmerksomheten fra både lokale og tilreisende fiskere: Mandalselva, Otra, Audna og Lygna har alle markert seg på det sørlandske laksekartet, etter at staten de siste 30 årene har brukt noen milliarder på kalking av et 20-talls sure vassdrag på Sørlandet og i Rogaland.

Bør levere 10 000 kilo  

Tøff konkurranse til tross; Jørgen Birkenes mener Tovdalselva har alle forutsetninger til å gjøre seg mer gjeldende blant lakseelvene på Sørlandet.
– Elva har potensial til å levere 10 000 kilo i løpet av en sesong, men et lavt fisketrykk slår rett inn på fangststatistikken, påpeker han.
Fiskeguide Lars Einar Reme bruker Buhølen på den idylliske strekningen ved Rislåvollen på sone 4 som eksempel.– Buhølen leverer rundt 50 laks i løpet av sesongen. Med et mer aktivt fiske hadde vi garantert fått valdet opp i det dobbelte. Høyere fangsttall vil være den beste markedsføringen av elva, men da trenger vi mer folk i elva, sier Reme til Jakt & Fiske.

Alt om laksefisket i Tovdalselva finner du i en sju siders reportasje i Jakt & Fiskes marsutgave, som er i handelen nå. 

Les mer om:
- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.