Luker ut pukkellaks
Publisert 30.07.2018 13:44
Oppdatert 06.08.2018 08:29
Luker ut pukkellaks
Pukkellaksen kan bli svært tallrik, og er på Artsdatabankens svarteliste over fremmede arter i kategorien «høy risiko». FOTO: MLHARING/ISTOCK
I Vesterelva i Finnmark har Nesseby Herreds JFF konstruert og tatt i bruk en laksefelle som gjør det mulig å kontrollere all laks som går opp i elva.

​Mens atlanterhavslaksen slippes rett igjennom, blir pukkellaksen tatt ut og avlivet på stedet. Tiltaket er et prøveprosjekt i samarbeid med Norsk institutt for naturforskning (NINA) med støtte fra fylkesmannen i Finnmark. Gyteklar pukkellaks er registrert i en rekke elver over hele landet. Dette medfører reell fare for etablering av pukkellaks i norske elver. Selv om det er lite sannsynlig at pukkellaks og laks eller ørret gyter med hverandre, frykter forskerne at dens tilstedeværelse kan påvirke disse (og andre) fiskearter negativt og forstyrre hele økosystem.​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.