Skal fange fiskerne
Vegard Veberg
Publisert 13.11.2017 08:35
Oppdatert 13.11.2017 09:24
Skal fange fiskerne
NJFFs nye sportsfiskesatsing er basert på erfaringene gjort under Sportsfiskets år i 2014. Det er nå duket for en ny giv i NJFFs sportsfiskearbeid.
​​- Vi går inn i en periode med tung satsning på sportsfiske, sier leder for NJFFs sportsfiskeutvalg, Gunnar Borgen.

Forbundet gjorde seg en rekke erfaringer under Sportsfiskets år i 2014, og har i utvalget drøftet konkrete forslag til både faglige og utøvelsesbaserte satsinger.

- Vi skal jobbe for bedre konkrete medlemsfordeler for sportsfiskerne i organisasjonen. Vi har ingen konkrete sentrale medlemsfordeler som kun retter seg mot sportsfiskere. Det skal vi ha, sier Borgen og viser til både Natur- og Miljøbarometeret, og undersøkelser utført i flere deler av landet som viser at store deler av befolkningen definerer seg som sportsfiskere.

Politisk gjennomslagskraft

- Mot disse gruppene skal vi gjøre en bedre rekrutteringsjobb, være mer framoverlent og ikke nøle med å ta i bruk alle virkemidler som gir ønsket effekt. Ikke bare for å øke medlemstallet i forbundet, men også for å gi oss større gjennomslagskraft politisk. Både marine økosystemer, og liv i ferskvann er under hardt press fra industri, forurensing, fiskerier og annet. Jo flere medlemmer vi har, desto bedre jobb kan vi gjøre for å sikre fiskens leveområder.

Norge har som mål å oppfylle FNs miljømål om vern av 10 % av våre havarealer og kystlinje. Dette vil bli viktig for mange lokalforeninger.

- Dette har til nå vært lite påaktet. Vi må jobbe bedre med hvordan vi bruker dette inn mot besluttende myndigheter, og her er sportsfiskerne en svært viktig gruppe.
Sportsfiskeutvalget jobber også med å produsere mer opplæringsmateriell for sportsfiskere, uansett hva de fisker med.​

Les mer om:
- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.