Når terningen mangler en prikk
Åsgeir Størdal
Publisert 09.02.2017 12:54
Oppdatert 09.02.2017 12:59
Når terningen mangler en prikk
Skal du ut på glatta? Da er disse broddene et godt valg. Foto: Åsgeir Størdal.
Broddene Chainsen Snowline Trail imponerer så mye at terningen burde utvides til sju øyne.

​​Etter at jeg for fem år sia testa Chainsen Snowline Pro (se J&F 11/ 2011), innrømmer jeg glatt at jeg har blitt bortskjemt med kjettingfeste i hjorteliene og på regnsleipe steinurer i reinsfjellet. At parene har holdt i to-tre år med helårsbruk inkl. daglige lufteturer med bikkja, er beint fram imponerende. Det eneste aberet er at broddene på 1 cm unektelig gir en noe vaglete gange med ilagt perkusjon på hardt underlag.

Den nye Trail-versjonen biter "bare" 7,5 mm, men veier til gjengjeld halvparten. Etter jevnlig bruk ser jeg noen fordeler og ulemper: Borte er "vaglinga" og for en stor del skramlinga fra kjettingen. Klørne har et jevnere bitt, fordi du har bakkekontakt både med stålklør og skoas gummiknaster. Men på akkurat det temperaturspennet der stålet gjør at snøen kladder, merker du at bittet er et par millimeter kortere. Ellers er dette en drøm å gå med. Jeg ga Pro-versjonen terningkast 6. Redaktøren vil dessverre ikke gi meg en 7'er.

TERNING: 6

PRODUKTNAVN: Chainsen Snowline Trail

PRODUKTFAKTA: Brodder med 13 pigger a 7,5 mm holdt sammen av kjetting med en elastomer-strikk over fotsålen. Leveres i størrelsene M (36-40/ 170 g), L (40-44/ 195 g) og XL (44-48/ 200 g).

PRIS: kr 499,-

LEVERANDØR: Hansi AS, tlf. 92 22 92 22, www.hansi.no

- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.