Naturvern­forbundet feilsitert av NTB om lisens­jakt på ulv
Vegard Veberg
Publisert 04.10.2018 17:45
Oppdatert 04.10.2018 17:45
Naturvern­forbundet feilsitert av NTB om lisens­jakt på ulv
Foto: kjekol/iStockphoto
I en melding fra NTB kunne man lese at Naturverforbundet mente at 95 prosent av all ulv i Norge skulle skytes. Dette var en feilsitering.

​NTBs opprinnelige sitat fra Naturvernforbundet lød slik:

– Dette er en kvote som er mye større enn de faktisk antall ulv som finnes i disse områdene. Vedtaket fører til at 95 prosent av all ulv på Norges landareal kan skytes. Det er i strid med Stortingets rovdyrforlik, hevder fagleder Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet. 

Sitatet ble rettet hos NTB flere timer seinere. Da hadde allerede flere medier, blant annet Jakt & Fiske og Adresseavisa, brukt sitatet.

Dette er den korrigerte uttalelsen fra Naturvernforbundet:
– Dette er en kvote som er mye større enn de faktisk antall ulv som finnes i disse områdene. Vedtaket fører til at all ulv på 95 prosent av Norges landareal kan skytes. Det er i strid med Stortingets rovdyrforlik, hevder fagleder Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet.

Informasjonssjef i NJFF, Espen Farstad er glad for at den opprinnelige uttalelsen var en feilsitering:
– At dette viser seg å være en feilsitering fra NTB sin side gleder oss, da det nyanserer det syn Naturvernforbundet fremmer i denne konkrete saken. Vi er nok allikevel ikke enige i virkelighetsbeskrivelsen til Naturvernforbundet. Vedtaket om at det kan felles inntil 26 ulv utenfor ulvesonen er godt innenfor Stortingets rovdyrforlik all den tid ulvebestanden innenfor sonen ivaretar bestandsmålet for ulv i Norge, med rikt monn.
- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.