Rovviltopprør mot Solberg
Publisert 13.09.2018 09:24
Oppdatert 14.09.2018 08:30
Rovviltopprør mot Solberg
Det har vært en betent rovvilt-sommer i Midt-Norge. 130 ordførere i fire fylker har bedt statsministeren komme på banen for å sørge for at regionale myndigheter blir tydeligere i soneforvaltningen, og at uttak skjer raskere. Illustrasjonsfoto: PIOTR KRZESLAK/ISTOCK
14. august sendte 46 av Trøndelags 47 ordførere brev til Erna Solberg, hvor de ba statsministeren sørge for ny kurs i rovdyrpolitikken.

​I ettertid har ytterligere 104 ordførere i Hedmark, Oppland, Nordland og Troms stilt seg bak oppropet. 

Sentralt i kritikken fra de til sammen 150 ordførerne og kommunene står regjeringens beordring av den regionale rovviltnemnda til å gi mer plass til bjørn i Midt-Norge. Det var avisa Nationen som først omtalte saken.

Statsminister Erna Solberg skriver i en e-post til avisa at hun forstår at saken oppleves som en belastning.

– Rovdyrforliket som ble inngått med alle partiene som da satt på Stortinget, er det som ligger til grunn for forvaltningen av rovdyrbestanden. Nå skal vi se på informasjonen i brevet, heter det fra statsministerens kontor.

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.